"Междузвездни войни: Епизод Възходът на Скайуокър" е един от най-важните филми в поредицата. Не само защото събира Марк Хамил, покойната вече Кари Фишър и Били Дий Уилямс. Той е и последният, който феновете на поредицата могат да очакват в следващите няколко години.

The Mandalorian, "Междузвездни войни", Disney+ и първи трейлър на сериала

Първи трейлър на сериала от "Междузвездни войни"

Педро Паскал ще бъде The Mandalorian, а кефът е гарантиран

Именно затова и новият трейлър предизвика истинско вълнение от страна на феновете. Стана и повод за коментар в много чужди медии.

А причината за огромното вълнение се оказа фактът, че в края на трейлъра виждаме кадър, в който главната героиня на новата трилогия - Рей, изглежда сякаш е преминала на тъмната страна на Силата.

Тъй като деветият филм от сагата е режисиран от Дж. Дж. Ейбрамс, не бива да се изненадваме от неочаквани обрати и нестандартни решения, присъщи на режисьора, който очевидно иска да ни държи в трескаво очакване за големия финал.

Една малка подробност обаче като че ли ще промени нагласите за финала, който уж ни разкрива трейлърът, като се основава на малък детайл, публикуван и след това поправен в сайта на Междузвездни войни.

Както някои потребители на Reddit забелязват в StarWars.com при описанието на сцената, в която Рей сякаш минава на тъмната страна, заради факта, че държи червен светлинен меч (който както добре знаем е оръжие на лошите), е направена корекция на една дума.

Снимка 440458

Източник: StarWars.com

Английската дума vision е заменена със sight, което кара много от феновете на сагата да смятат, че преминаването на Рей на тъмната страна на Силата е по-скоро илюзия или зрителна измама, използвана в трейлъра, за да се привлече повече внимание към филма.