Последните няколко сезона Месут Йозил определено не е на нивото, на което феновете на Арсенал са свикнали да го гледат.

Месут Йозил, Амине Гюлше и голямата турска сватба на футболиста

Голямата турска сватба на Месут Йозил

Президентът на Турция също присъстваше

Това е и основната причина да отнася може би най-много критики от целия отбор при загуба. Тези дни Йозил си навлече отново гнева на част от феновете както на клуба, така и на футбола.

Футболистът се оказа един от трима играчи на Арсенал, отказали възнагражденията им да бъдат намалени с 12.5% през следващата една година заради кризата, предизвикана на коронавируса.

Решението на Месут Йозил откровено раздразни и водещият на Good Morning Britain - Пиърс Морган. В ефир Морган нападна футболиста, като заяви, че трябва да го е срам от постъпка му.

Основната причина е, че младите играчи, които изкарват много по-малко пари от него, са се съгласили парите им да бъдат намалени. В Twitter Морган отбелязва и факта, че Йозил прибира по 350 000 паунда на седмица.

Изказването на Пиърс Морган, който е известен с хапливите си коментари, срещна сериозен отпор и в социалните мрежи, пише Yahoo Sport Australia. Основната причина е, че през годините Месут Йозил е дарявал големи суми за благотворителност и е помагал на много хора в нужда.

Според източници на ESPN, Йозил, който е най-високоплатеният играч на Арсенал, е отказал намаляването заради липсата на комуникация между клуба и играчите. Той е искал да научи как тези спестени пари ще бъдат използвани за доброто на Арсенал, а не е мислел толкова за личната си загуба. 

Склонни сме да вярваме в намеренията му, защото отново според ESPN всяка година Йозил дава по 2 милиона паунда за благотворителни инициативи. Едно от последните му добри дела е, че плати животоспасяващите операции на 1000 деца по света.

Източниците на медията смятат, че футболистът може да приеме и по-голямо намаление на възнаграждението си, ако обаче получи задоволяваща обратна връзка от клуба за това как парите ще бъдат използвани.

Все пак до намаляване на заплатите може и да не се стигне, ако футболистите на Арсенал съумеят да се класират за Шампионска лига. При този сценарий възнагражденията им ще се запазят. Ако се класират за Лига Европа, ще има намаление, но то се очаква да бъде по-малко.

В момента Арсенал се намира на девета позиция във временното класиране, а оставащите мачове до края на първенството за тях са точно 10. Осем пък са точките, които ги разделят от зона Шампионска лига, така че ако играчите искат да запазят парите си, нямат право на грешка.

Месут Йозил, новата му прическа, Меган Рапино, Арсенал и защо всички се подиграват на футболиста

Защо всички се подиграват на Месут Йозил

Басовете са, за да се спазват

Интересно ни е да видим дали поне това ще ги мотивира да завършат сезона подобаващо, когато Висшата лига се завърне 8 юни.