Всеки намира своя начин да се справя с изолацията. И докато повечето го правят тихо и кротко, за други разбира целият свят.

Дмитрий Якухни е ултрамаратонец от руския град Владивосток. Заради въведените ограничения в страната, той не може да тренира както преди и му се налага с изобретателност да се приспособи към новото положение.

Вдъхновен от французина Елиша Ночомовиц, който избяга 42 километра на терасата си като подготовка за маратон, Якухни реши да обикаля в продължение на повече от 10 часа около леглото си, за да имитира участие в 100-километров ултрамаратон.

Този месец руснакът е трябвало да вземе участие в 250-километровия Marathon des Sables в пустинята Сахара. Вместо това, затворен у дома, той поставя необичаен рекорд.

10 часа и 19 минути са му необходими, за да навърти огромния километраж около не толкова огромното си легло. А подобно движение в малко пространство като една стая си е истинско предизвикателство, пише Associated Press.

Елиша Ночомовиц, Франция под изолация и да пробягаш 42 километра на балкона си

Да пробягаш 42 километра на терасата

Коронавирусът ражда машини

На всеки 10 километра Якухни сменя посоката, в която тича, защото започва да му се вие свят, а краката го болят силно. Когато огладнее, само помахва на жена си и тя му приготвя нещо за хапване. През останалото време тя се подвизава като диджей и поддържа духа му с музика. Децата също са агитка, която го нахъсва да стигне докрай.