"Матрицата: Възкресения" тръгна по кината през 2021 г., като имаше фенове на франчайза, които бяха обнадеждени и развълнувани.

"Матрицата: Възкресения", Warner Bros., Village Roadshow и делото срещу студиото

Нови проблеми за Warner Bros. заради "Матрицата: Възкресения"

Какво се случва този път

Но се оказа, че не достатъчно хора са имали нужда от четвърти филм, защото резултатите от бокс офиса не бяха никак впечатляващи. Става дума за само 159 милиона долара приходи при бюджет от близо 200 милиона долара.

Този звучен провал накара критиците да мислят, че това е окончателният край на "Матрицата" и Нео, но се оказва, че Warner Bros. имат други планове, защото подготвят още един филм.

Оказва се, че Дрю Годард, който е работил по филм като "Z-та световна война", "Марсианецът" и "Тежки времена в Ел Роял", се е свързал със студиото, за да им предложи нова идея за продължаване на франчайза. И те са я харесали.

Според The Hollywood Reporter, именно Годард ще напише сценария и ще режисира бъдещия филм, което означава, че това ще е първият филм за "Матрицата", в който в креативния процес няма да бъдат замесени сестрите Лана и Лили Уашовски.

"Матрицата: Възкресения", Warner Bros. и загубите, които филмът може да коства на студиото

Загубите, които "Матрицата: Възкресения" може да донесе на Warner Bros.

Положението не е розово

Въпреки това, Лана ще бъде сред изпълнителните продуценти на новия филм. Към момента обаче всички детайли около сюжета се пазят в тайна и не знаем нищо около него.