В края на 2020 г. Warner Bros. предизвикаха доста полемики с революционното си решение да не спазват прозореца, отреден за разпространение на филмите по кината, а да ги пускат директно в HBO Max.

Warner Bros., HBO Max, "Отрядът самоубийци", "Дюн" и пускането на всички филми на студиото за 2021 г. в стрийминг платформата

Киното отива на стрийминг

Кината умряха, да живее стриймингът

Решението беше взето за всички филми през 2021 г. и беше спазено. Догодина вече няма да е точно така, като все пак ще има някакъв прозорец, в който филмите на студиото ще бъдат пускани само по кината.

Но това не означава, че проблемите са свършили. От Variety разбираме, че продуцентската компания Village Roadshow ще съди Warner Bros. заради решението им и "Матрицата: Възкресения" да бъде пуснат в един ден и по кината, и в HBO Max.

Village Roadshow са един от продуцентите на филма и твърдят, че студиото е саботирало разпространението по кината, за да спечели повече абонати за стрийминг платформата си. Според тях това решение е взето еднолично и не е обсъдено с тях.

"Матрицата: Възкресения", Warner Bros. и загубите, които филмът може да коства на студиото

Загубите, които "Матрицата: Възкресения" може да донесе на Warner Bros.

Положението не е розово

Village Roadshow са работили с Warner Bros. по филмите за "Матрицата", "Жокера" и тези за "Бандата на Оушън". Към момента "Матрицата: Възкресения" се оказва сериозен провал, защото е спечелил едва 153 милиона долара от бокс офиса.