5 ноември - дата, която всеки заклет фен на Марая Кери трябва да чака с нетърпение. Защото Кралицата на Коледа е тук с нова Коледна песен! Алилуя + секси парче от Бруно Марс и призив за опазване на планетата.

Започваме с обещаната Марая Кери. За разлика от добре познатата й коледна песен, чието име няма да споменаваме, "Fall in Love at Christmas" е балада и е в колаборация с Калид и Кърк Франклин. Не ни изненадва, не ни и дразни (поне за момента) - започваме да вадим празничната украса.

Бруно Марс също се отчита тази седмица, и то как! Заедно с Anderson .Paak и общата им група Silk Sonic пускат поредно супер секси парче, вдъхновено от най-доброто на соул и аренби музиката на 70-те. Чист разкош!

Не бихме употребили последната дума за новата песен на Ед Шийрън. Но за всеки влак си има пътници, а Ед се вози не на влак, а на няколко различни превозни средства във видеото към "Overpass Graffiti", което, ако не друго, поне е забавно.

Прехвърляме се от долната страна на Земята последните две парчета тази седмица. Австралийските класици Midnight Oil правят доста въздействаща песен по повод глобалното затопляне и унищожението на природата. Не сме изненадани - вокалът им Питър Гарет беше министър на околната среда на Австралия от 2007 г. до 2010 г. преди да заеме поста министър на образованието, от който подаде оставка през 2013 г. и заяви, че се пенсионира от политиката.

В съседна Нова Зеландия Lorde жъне успехи с новия си албум Solar Power. Всъщност не само в Нова Зеландия и това е напълно заслужено. Струва ни се, че тепърва има още много какво да очакваме от 24-годишната певица.