За добро или лошо, футболът определено не е това, което беше преди 10 или 15 години. Парите се превърнаха в движеща сила за това къде един футболист иска да играе.

Диего Марадона и защо е носел два часовника

Защо Диего Марадона носеше два часовника

Спомен за една легенда

Малцина са и играчите, които пренебрегват финансовата страна на играта и го карат по старомодния начин - като слушат какво им казва сърцето.

Но футболът се промени и в някои положителни аспекти. Ето, жените в най-популярния спорт са вече наистина много, обръща им се и значително по-голямо внимание. А така се получава и онова разнообразие, толкова типично за века, в който живеем.

Именно времето, в което живеем, позволява и на една трансджендър жена да играе професионален футбол. Точно такъв е случаят с Мара Гомес, която направи дебюта си в аржентинското женско първенство.

Паула Депенa, Диего Марадона и защо футболистката отказа да почете паметта на аржентинеца

Футболистката, която отказа да почете Диего Марадона

Жена с принципи, които не се свени да отстоява

23-годишната нападателка на Вила Сан Карлос взе участие в победата със 7:1 над отбора на Ланус. По този начин Мара се превърна в първата трансджендър жена, която играе във футболен мач в Аржентина. А участието ѝ е било одобрено и от Аржентинската футболна асоциация.

Пред ESPN Мара Гомес казва, че когато е започнала да тренира футбол, го е приемала като терапия, когато е страдала психически заради дискриминацията. Никога не си е и помисляла, че някой ден ще участва на професионално равнище.

Елън Пейдж, Елиът Пейдж и признанието, че актрисата е трансджендър мъж

Актрисата Елън Пейдж обяви, че е трансджендър мъж

Една голяма стъпка към личното щастие

"Преди няколко години за подобно нещо не беше възможно да се говори дори, но сега откриваме нови пътища. Това е едно голямо постижение."