Номинираната за Оскар за ролята си в "Джуно" (2007 г.) Елън Пейдж реши да използва профила си в Instagram, за да съобщи на света една голяма новина.

А именно, че е трансджендър мъж на име Елиът. Държи също така да бъдат използвани местоименията той/те, когато става въпрос за него. Елиът Пейдж, както вече трябва да свикнем да се обръщаме към него, пише също така, че благодари на всички, които са го подкрепяли в този дълъг път.

Актьорът е благодарен на други трансджендър познати, които са го вдъхновили да бъде смел. Пейдж моли за търпение, защото в момента може и да се чувства щастлив, но това щастие е доста крехко.

Обръща внимание и на факта, че обществото все още не приема напълно трансджендър хората, като посочва, че за 2020 г. са били докладвани поне 40 смъртни случая на трансджендър мъже и жени, които са били убити.

Хънтър Шейфър, "Еуфория" и кое е трансджендър момичето от сериала

Кое е трансджендър момичето от "Еуфория"

Изгряващата звезда на Хънтър Шейфър

"Обичам това, че съм транс. И обичам това, че съм куиър", пише още Елиът Пейдж. Ние пък обичаме това, че ще видим актьора и в подготвяния трети сезон на The Umbrella Academy.