Вчера, 25 ноември, светът загуби един от най-великите (ако не и най-великият) футболисти, стъпвали някога на терена - Диего Армандо Марадона.

Диего Марадона, приемането му в болница и има ли връзка то с коронавируса

Защо приеха Диего Марадона в болница

Какво е състоянието на аржентинската футболната легенда

Аржентинската легенда си отиде на 60-годишна възраст и остави след себе си редица спомени на футболните фенове. Голът му срещу Англия на Световното първенство в Мексико през 1986 г., станал известен като Божията ръка, определено е сред най-ярките.

През всички тези години и на терена, и извън него Дон Диего е бил известен и с ексцентричността си. Никога не е оставал длъжен на никого, а преди две години социалните мрежи буквално полудяха по реакциите му по време на мача на Аржентина с Нигерия.

Снимка 364975

Източник: GettyImages

Един не чак толкова известен факт за Диего Марадона е, че от 2004 г. насам почти постоянно е засичан да носи два часовника. Е, не и двата на една ръка, разбира се, а по един на всяка.

"Диего Марадона", HBO и тийзър на документалния филм за футболиста

Геният и падението на Диего Марадона

Двете страни на футболиста - в документален филм на HBO

Естествено, Марадона не е първият човек, за когото сме чували (или пък виждали) да носи два часовника, но е факт, че не всеки го прави и може да си го позволи. Според Metro.co.uk, легендата е имал и доста добра причина.

Как Марадона стана интернет звезда

Как Марадона стана интернет звезда

След мача Нигерия - Аржентина

Единият от часовниците на Диего Марадона е показвал часът в родната му Аржентина, а другият часът в страната, в която се е намира в даден момент. Истинска легенда...