Въпреки че са част от музикален жанр, известен с "дивото си поведение", потрошаване на хотелски стаи и луди партита с много жени и наркотици, момчетата от Linkin Park винаги са били кротки. Но пък явно не им липсва чувство за хумор, защото погаждат страхотен номер и то не на кого да е, а на Metallica - банда, с която никой дотогава (а и след това) не смее да се шегува.

Black Sabbath, Metallica и Judas Priest - най-великите метъл албуми на всички времена

Най-великите метъл албуми на всички времена

Ето как изглежда топ 10

Но Майк Шинода си спомня времето, когато Linkin Park решават да се пошегуват с Metallica, докато подгряват техен концерт, като организират пикник на сцената, докато Джеймс Хетфийлд забива.

Запитан от водещите на The Rush Hour по австралийската радиостанция Triple M, дали има някакви истории за "задкулисни лудории", Майк Шинода признава, че Linkin Park "наистина не са луди" и затова не са имали скандални истории за споделяне. "Нашите неща като цяло бяха много безобидни", казва той.

Изпълнителят обаче споделя история за това как ню метъл звездите от Лос Анджелис решават да се пошегуват с Metallica по време на епичното им турне на стадион Summer Sanitarium през 2003 г. За тази цел разчитат на помощта на шефа на сигурността на Metallica Том Роб, пише Loudwire.

"Шефът на охраната на Metallica беше стар познат, защото работеше за нас известно време", обяснява Шинода. "И ние си казахме: "Хей, Том, в края на турне много пъти хората си правят шеги. Мислиш ли, че можем да се пошегуваме с Metallica?"

Кой е измислил името на Metallica - какво разкри Ларс Улрих по въпроса

Ларс Улрих разкри кой е измислил името на Metallica

Не е не е никой от групата

В отговор Том, който е близък с Джеймс Хетфийлд, отвръща: "Е, не знам дали сте наясно, но това никога не е правено. До момента никой не се е шегувал с Metallica, но мисля, че мога да ви съдействам."

Шинода споделя, че предвид ситуацията, плановете им били да направят нещо, което да е "възможно най-малко мрачно или трудно", но за сметка на това да втрещи Metallica и да ги накара да се разсмеят на сцената.

Така се стига до идеята за пикника по време на концерта. Песните вървят една след друга и докато Хетфийлд пее "Ride The Lightning" - парче за човека, изправящ се пред смъртта на електрическия стол, Шинода, Честър Бенингтън и компания се появяват пред него с одеяло, кошницата за пикник, газирани напитки и сандвичи.

"Те имаха една платформа зад себе си, така че Честър излезе със скейтборда си... Metallica свирят, хората се опитват да ги възприемат сериозно, а Честър буквално се пързаля със скейтборда си напред-назад зад тях, докато яде сандвич", разказва Шинода.

Metallica в числа - кой е най-богатият член на групата

Кой е най-богатият в Metallica

Какво е богатството на всеки един от музикантите

По думите му музикантите от Metallica са били крайно объркани, а Ларс Улрих тотално е изгубил представа какво се случва.

"Мисля, че Ларс, а и останалите бяха тотално втрещени и се чудеха какво, по дяволите, става... Беше страхотно. Най-вече защото никой не им беше погаждал номер на сцената досега", завършва историята си певецът, като допълва, че легендарните му колеги все пак бързо са осъзнали, че това е номер.