Кристофър Нолан е сред най-известните холивудски режисьори, създал популярни филми като "Интерстелар", "Генезис", "Дюнкерк", "Мементо", както и няколко от филмите за Батман. Най-новият му проект "Опенхаймер" пък ще можем да гледаме от този петък, 21 юли.

Кристофър Нолан подкрепи стачката в Холивуд малко преди премиерата на "Опенхаймер"

В какво се зарече режисьорът на "Опенхаймер"

Кристофър Нолан застава зад важна кауза

Покрай пускането му по кината режисьорът дава няколко интервюта, в които разкрива дали планира скоро да се пенсионира и кои са филмите, които никога (повече) не би се захванал да прави.

За подкаста ReelBlend Кристофър Нолан споделя, че разбира гледните точки на колегите си Куентин Тарантино (който твърди, че ще се пенсионира след десетия си филм) и Мартин Скорсезе (който пък иска да прави филми докато стане на 80, но наскоро призна, че остарява).

"Пристрастяващо е да разказваш истории в киното. Това е много упорита работа, но е много забавно... Малко трудно е да си представиш да спреш доброволно", споделя Кристофър Нолан.

Снимка 626759

Източник: GettyImages

Той казва още, че е напълно съгласен с мнението на Тарантино, че когато човек не може да създаде филм, който да отговаря на очакванията на публиката, то тогава по-добре да не се и опитва. И по думите му точно такава трябва да бъде гледната точка на някой, който цени филмовото изкуство.

От своя страна Кристофър Нолан признава, че не е съвсем сигурен, че би се доверил на собственото си усещане за стойността на дадена творба, за да разбере дали тя трябва да бъде създадена или не. И не крие, че въпреки че харесва и по-посредствени филми, той самият се е опитвал да запази "перфектна репутация".

В друго интервю, този път в YouTube канала Hugo Décrypte, пък режисьорът по-ясно заявява, че си представя да продължи да прави филми в следващите десет години. Но категорично отхвърля идеята да се захване с телевизионен сериал. Или пък да режисира нов "Междузвездни войни". Или пък друг нов филм за супергерои.

Нов трейлър на Oppenheimer на Кристофър Нолан с Килиън Мърфи

Нов трейлър на Oppenheimer на Кристофър Нолан с Килиън Мърфи

Ядреното оръжие е все по-близо до кината

Последното означава, че щом едва ли ще видим нов "Батман", режисиран от Кристофър Нолан, едва ли ще можем да се надяваме да видим пак и Крисчън Бейл като Черния рицар. И това е така, тъй като актьорът преди време заяви, че отново би изиграл Брус Уейн, само в случай, че режисьор е Нолан, припомнят ни от Deadline.