Oppenheimer е следващият филм на Кристофър Нолан, който ще видим по кината още това лято. И като всеки филм на режисьора го очакваме с нетърпение.

Oppenheimer, Кристофър Нолън, Килиън Мърфи, Робърт Опенхаймер и първи трейлър на филма

Драматичната история на създателя на атомната бомба

Още подробности за Oppenheimer на Кристофър Нолан

В края на миналата година бе пуснат първи трейлър, а преди около две седмици на CinemaCon в Лас Вегас бе пуснат и втори. Но за тези дни от събитието само присъстващите в залата знаеха за какво става дума.

Е, вече и всички останали, защото Universal най-сетне решиха да го пуснат и официално в интернет пространството. Триминутният трейлър ни потапя по-дълбоко в историята за създаването на първата атомна бомба.

По време на Втората световна война САЩ се страхува, че ако нацистите първи се сдобият с такова оръжие, войната бързо ще приключи и то не както им се иска. Ето защо на Робърт Опенхаймер (Килиън Мърфи) и генерал Лесли Гроувс (Мат Деймън) им е възложена задачата да съберат необходимия екип от учени, за да създадат ядрено оръжие.

Трейлърът ни показва част от напрегнатите моменти в процеса на подготовката и как в крайна сметка Опенхаймер натиска червения бутон, с който тества атомната бомба, макар да знае, че с това си действие може да заличи живота на планетата.

Oppenheimer е заснет с IMAX камери, както и с други широкоформатни камери, което със сигурност ще направи изживяването в киното незабравимо.

Oppenheimer е по кината от 21 юни