Има режисьори, които без значение с какво ще се захванат, ще дадат най-доброто от себе си, за да бъде преживяването в киното незабравимо.

Oppenheimer, Килиън Мърфи и тийзър на филма на Кристофър Нолан

Какво ли ще последва след 11 месеца и 16 дни

Интригуващ тийзър на Oppenheimer с Килиън Мърфи

И малцина са онези, които успяват наистина да го постигнат. Спокойно можем да кажем, че Кристофър Нолан е един от тях, а примерите не са един или два. Е, "Тенет" не се оказа толкова печеливш и добре приет, колкото му си искаше, но това не го обезвери да се захване с нещо може би още по-предизвикателно.

Oppenheimer ще разкаже историята на един от хората, смятани за бащата на атомната бомба - Робърт Опенхаймер, в чиято роля ще видим един от любимите ни актьори - Килиън Мърфи. А в актьорския състав личат имената още на Емили Блънт, Робърт Дауни Джуниър и Мат Деймън.

Но дори всички тези актьори не са толкова впечатляващи, колкото подходът на Нолан към филма. По принцип режисьорът е известен с това, че се старае да пресъздава екшън сцените и зрелищните ефекти с колкото се може по-малко компютърно генерирани изображения, но за Oppenheimer е надминал себе си.

В интервю за Total Film Кристофър Нолан казва, че се е доверил на Андрю Джаксън за визуалните ефекти, като неговата задача е била да намери начин да бъдат осъществени колкото се може повече от тях на практика, а не чрез CGI. От дребни неща до пресъздаването на експлозия от атомна бомба, пише IndieWire.

Tenet, Кристофър Нолан и взривяването на истински самолет във филма

Защо Кристофър Нолан е взривил истински самолет

Tenet ще бъде нещо велико

Точно така, Нолан и екипът му са се постарали всичко да бъде максимално реалистично и нямаме търпение да видим крайният резултат. Oppenheimer трябва да се завърти по кината през юли 2023 г.