Трябва ли да ни вълнува стачката в Холивуд? На пръв поглед тя е нещо твърде далечно от ежедневието ни. На втори обаче протестът на сценаристите и актьорите вече дава своето отражение върху света на киното.

Килиън Мърфи пред Rolling Stone - за славата и за ролите си в "Опенхаймер" и Peaky Blinders

Вредна ли е славата - отговорът на Килиън Мърфи

Актьорът за предстоящата си роля в "Опенхаймер" и работата си до момента

Почти никой не снима в момента, замразена е работата по нови сценарии, а голяма част от хората в гилдията са на страната на протестиращите. Един от тях се оказа и Кристофър Нолан, чиято нова и така чакана суперпродукция "Опенхаймер" ще можем да гледаме по кината от този петък, 21 юли.

По време на лондонската премиера на филма актьорите, участвали в него, излязоха преди да започне прожекцията в знак на солидарност със стачкуващите. "Трябва да отбележа работата на невероятния ни актьорски състав начело с Килиън Мърфи", коментира Нолан пред ВВС.

Снимка 508727

Източник: GettyImages

"Списъкът е дълъг: Робърт Дауни-младши, Мат Деймън, Емили Блънт, Флорънс Пю, Кенет Брана, Рами Малек... Преди малко ги видяхте на червения килим. Сега обаче ги няма - отидоха да подготвят плакатите си за предстоящата стачка. Те ще се присъединят към моята гилдия - тази на сценаристите, в борбата за честно заплащане за всички."

Кристофър Нолан потвърди още, че "категорично" няма да започне работа по нов филм, докато стачката не приключи и отношенията между работещите в Холивуд и големите студия не бъдат решени.