Предвид страхотната година, която има Яник Синер, си мислехме, че на Wimbledon всички ще говорят именно за него. Но се оказахме в грешка.

Новак Джокович отново смълча недоброжелателите си на Wimbledon

Новак Джокович отново смълча недоброжелателите си на Wimbledon

Събинът знае как се прави

И не защото Синер отпадна от Даниил Медведев на четвъртфиналите на турнира, а защото една друга италианка привлече вниманието към себе си - Жасмин Паолини.

28-годишната Паолини не остави никакви шансове на Ема Наваро и се класира за полуфиналите на Wimbledon при жените. А това се оказа историческо постижение, защото до момента нито една италианска тенисистка не бе достигала до този етап на третия за годината турнир от Големия шлем.

Утре, 11 юли, Жасмин Паолини ще се изправи срещу хърватката Дона Векич в спор за място на финала на Wimbledon. Преди това да се случи обаче решихме да разберем малко повече за Паолини.

Тя е родена в Тоскана и родословното ѝ дърво е наистина шарено. Според Tennis365, баща ѝ Уго е италианец, но майка ѝ Жаклин има полски, датски и ганайски корени. Самата тя разкрива, че като малка майка ѝ е говорила много на полски, ето защо тя днес също владее езика, но с известни затруднения.

Жасмин започва да тренира тенис още когато е на пет години. Тогава родителите ѝ казват, че трябва да си избере един спорт, с който да се занимава, казва самата тя пред WTA Insider. А в родното ѝ градче изборът е бил сведен или до тениса, или до плуването, но тя е избрала ракетния спорт, защото чичо ѝ също е играел тенис.

Марта Костюк и секси екипът ѝ за Wimbledon, вдъхновен от булчинската ѝ рокля

Марта Костюк и секси екипът ѝ за Wimbledon, вдъхновен от булчинската ѝ рокля

Има смисъл във всеки детайл

Най-доброто класиране на 28-годишната Жасмин Паолини до момента е седмо място, което заема в момента. Но след поредицата от победи на Wimbledon тя със сигурност ще влезе в топ пет, когато класирането се обнови идната седмица.

Най-доброто ѝ представяне на турнир от Големия шлем за момента е финалът на Roland-Garros, който загуби преди няколко седмици от полякинята Ига Швьонтек.

Коя е Ана Калинская - новото гадже на Яник Синер

Коя е Ана Калинская - новото гадже на Яник Синер

Ето какво знаем за руската тенисистка

До момента Жасмин Паолини е спечелила едва две значими титли на WTA през 2021 и преди няколко месеца на турнира в Дубай, където победи настоящата половинка на сънародника си Яник Синер - Ана Калинская. В кариерата си досега е спечелила над 5.5 милиона долара от наградни фондове.