Рафаел Надал изигра вероятно последния си мач на Roland-Garros и емоционално се сбогува с публиката в Париж след като загуби от Александър Зверев.

Рафаел Надал и Роджър Федерер - от съперници до приятели в реклама на Louis Vuitton

Рафаел Надал и Роджър Федерер - от съперници до приятели

Какво споделят двете легенди за отношенията си

Тепърва предстои да разберем със сигурност какви ще са плановете на испанеца за следващите турнири, но той загатна, че може би ще пропусне Wimbledon, за да се фокусира върху Олимпиадата.

Отпадането от Roland-Garros със сигурност не е по вкуса на Рафаел Надал, защото е печелил турнира цели 14 пъти в кариерата си. Всъщност се оказва, че едва трима тенисисти са успявали да победят Надал в Париж. Един от тях е Александър Зверев, който стори това вчера още в първия кръг.

Снимка 666835

Източник: GettyImages

Робин Содерлинг е другият тенисист, който е успявал да спре испанеца на турнира от Големия шлем, който той е печелил най-много пъти. Шведът отстрани Рафаел Надал от Roland-Garros в четвъртия кръг през 2009 г.

Рафаел Надал и Новак Джокович през 2021 г.

Източник: GettyImages

Рафаел Надал и Новак Джокович през 2021 г.

Новак Джокович е третият тенисист, побеждавал Надал на клей на Roland-Garros. И то два пъти. Двамата са се срещали в турнира общо десет пъти, в осем от които испанецът се е поздравявал с победата. През 2015 г. на четвъртфиналите обаче сърбинът успява за първи път да победи Рафаел Надал в Roland-Garros.

Как Йелена Джокович поздрави Новак Джоковия за рождения му ден

Как Йелена Джокович поздрави Новак Джоковия за рождения му ден

Победа номер 1100 в кариерата, торта на корта и...

Втората победа на Джокович над Надал идва през 2021 г. на полуфиналите. Именно това е един от най-паметните мачове в турнира, защото след като губи първия сет, Новак Джокович успява да спечели следващите три. Като третият сет в мача е с продължителност от 98 минути, пише Sportskeeda.