Преди време споделихме три чудесни коктейла за лятото, но с тях далеч не се изчерпват вариантите от напитки, с които можем хем да разпуснем, хем да се освежим.
Някак съвсем естествено по това време на годината се сещаме и за добрата стара текила, а покрай нея и за най-популярната комбинация с алкохола - "Маргарита".
Както в повечето случаи, така и в този, съществуват всякакви вариации по класическата рецепта, но ние се спряхме на предложението с грейпфрут и комбуча, което е любимо на колегите от Real Simple.
Какво ни трябва (за 4 коктейла)
- 1 чаша (250 мл) текила
- 1/2 чаша сок от лайм (4-5 прясно изцедени лайма)
- 1/2 чаша сок от грейпфрут (1 грейпфрут)
- 6 с. л. обикновен захарен сироп, изстуден (захар и вода в съотношение 1:1)
- 1/2 чаша комбуча (за рецептата - виж долу)
- листа от мента, резени от лайм или грейпфрут за сервиране
Какво ги правим
В коктейлен шейкър, пълен с лед, смесваме 1/2 чаша текила, 1/4 чаша сок от лайм, 1/4 чаша сок от грейпфрут и три супени лъжици.
Разклащаме за 30 секунди и разделяме сместа по равно в две стъклени чаши, чиито ръбове предварително сме покрили със сол.
Повтаряме същото упражнение с останалата текила, соковете от лайм и обикновения захарен сироп, като изсипваме алкохолния микс в други две чаши.
На финала добавяме във всяка една от четирите чаши по две супени лъжици комбуча и декорираме с листа мента, резенчета лайм или грейпфрут.