Лятото почти е тук, а това означава, че се заражда и желанието ни да опитаме някое разхлаждащо питие. Какво по-добро от един свеж коктейл! И макар вариантите да са много, ние предлагаме три не толкова популярни напитки, които със сигурност ще станат едни от любимите ви.

Margarita, Sex on the Beach, Bloody Mary - как са получили имената си три от най-популярните коктейли в света

Как са получили имената си три от най-популярните коктейли в света

Говорим си за Margarita, Sex on the Beach и Bloody Mary

White Sangria

Когато човек чуе думата сангрия в главата му нахлуват сладки мисли и асоциации - Испания, лято, вкусна разхлаждаща напитка. Сангрия е един от символите на Испания и на испанската кухня. Ледената алкохолна напитка, приготвена от червено вино и плодове е едно от най-приятните питиета за летните месеци. Има нещо дори по-добро от сангрията и това е бялата сангрия.

Снимка 431299

Източник: iStock

За да приготвим този страхотен коктейл, необходими са ни бяло вино, газирана вода, една канелена пръчица, две праскови, шепа ягоди или малини и няколко кайсии.

Смесваме виното с газирана вода и добавяме нарязаните плодове, канелата и няколко кубчета лед. Резултатът е просто невероятно разхлаждаща напитка, на която не можем да се наситим.

Raspberry Margarita

Маргарита безспорно е най-популярният коктейл на основата на текила в света. В Мексико и САЩ дори са му отредили ден за празник. Всяка година на 22 февруари се отдава почит на този кисело-солен микс от текила. Ние обаче сме решили малко да импровизираме и затова отново с текила, но и с някои други съставки, да приготвим едно малиново изкушение.

Снимка 431300

Източник: iStock

За целта ни трябва текила, малини, лайм и ликьор. Разбиваме всички съставки в блендер и след това прецеждаме. Получената смес наливаме в коктейлни чаши, чийто ръбчета преди това сме потопили в лимонов сок и след това в смес от захар и сол. За да има и отличен вид чашата, можем да украсим с малини.

Sea Breeze

Самото му име - "Морски бриз" подсказва, че това е един от най-свежите коктейли на лятото. Независимо къде го пием, със сигурност си представяме, че сме на на плажа и вълните на морето галят босите ни крака.

За да го приготвим, необходими са ни водка, сок от боровинки и сок от грейпфрут, които се разбиват в шейкър с лед. Изсипваме го във висока чаша, като добавяме още лед. Украсяваме с мента и сме готови да му се насладим.

Най-продаваните коктейли в света

Най-продаваните коктейли в света

Тенденциите за 2019 г.