Едва ли когато през 2013 г. излезе първият епизод на Peaky Blinders някой е очаквал, че историята на престъпна фамилия от Бирмингам от началото на ХХ век ще покори феновете и спечели толкова награди.

Peaky Blinders, Peaky Blinders: The Redemption Of Thomas Shelby и как продължава животът на сериала на Стивън Найт

Историята на Peaky Blinders продължава с танци

Какво ново около финалния сезон и бъдещето на сериала

Факт е обаче, че сериалът на Стивън Найт се превърна в едно от най-добрите заглавия, появявали се въобще по стрийминг платформите.

Последният шести сезон на Peaky Blinders приключи тази пролет, а почитателите му моментално бяха завладени от абстиненция, която евентуално трябваше да бъде компенсирана от мюзикъл по сериала.

В ново интервю за Today FM Килиън Мърфи, който изпълняваше главната роля в сериала - тази на Томи Шелби, разкри, че сценарият за пълнометражен филм, който ще продължи историята на фамилията, е готов.

"Не съм го чел още, но такъв е планът - да направим филм, който да продължи историята на кино", цитират от NME. Очаква се продължението на историята на фамилия Шелби да започне от там, където приключва последният епизод на шести сезон.

NME припомнят думите на Стивън Найт, че той няма против историята на Peaky Blinders да бъде пренесена още по-напред във времето - 50-те години на миналия век, но ако такъв сериал се създава, той ще е с изцяло нов екип.