Едва ли някой от феновете на "Приятели" би могъл да забрави финалните два епизода от четвъртия сезон на сериала. Тогава Рейчъл (Дженифър Анистън) отчаяно се опитва да стигне до Лондон, за да каже на Рос (Дейвид Шуимър), че е влюбена в него, преди той да се ожени за годеницата си Емили (Хелън Баксендейл).

Дженифър Анистън с емблематичната прическа на Рейчъл от “Приятели” на Златен глобус 2024

Никой не очакваше това от Дженифър Анистън

Изненадващата визия на актрисата на Златен глобус 2024

Именно два оригинални сценария на епизодите, снимани в Лондон през 1998 г., са намерени цели 26 години по-късно. Решено е те да се пуснат на търг от Hanson Ross, като предварително са оценени на 600-800 британски паунда.

Находката е открита след като буквално е била захвърлена, във вече несъществуващото Fountain Studios, след заснемането на първата и втората част от епизодите на четвърти сезон The One With Ross's Wedding.

Интересното е, че сценариите са оцелели, въпреки че актьорският състав, както и всички останали от екипа на шоуто, е трябвало да унищожат своите копия. Целта е била просто да не се допусне изтичането на съдържание.

Служител в студиото обаче е открил сценариите, хвърлени в кошчето, и очевидно е решил да ги запази, пише Independent.

"Намерих ги в кош няколко седмици след като снимките приключиха. Част от работата ми беше да се уверя, че всичко е подредено и няма оставени боклуци. Не бях сигурен какво да правя с тях, така че просто ги сложих в чекмеджето на офиса си. Спомням си, че се чудех на кой член на актьорския състав може да са принадлежали.

Напуснах Fountain Studios през 1999 г. и когато дойдох да разчистя бюрото си, просто събрах всичко в голяма кутия. Забравих, че сценариите са там. Бяха се омешали с купчина документи", разказва 60-годишният лондончанин, който се оказва, че ги е пазил в продължение на цели 26 години.

Епизодът от "Приятели", който не вижда бял свят, заради Матю Пери

Епизодът от "Приятели", който не вижда бял свят, заради Матю Пери

Какво е трябвало да се случи с Чандлър и Моника

Той издава също, че не е сред най-големите фенове на "Приятели", тъй като американският хумор му се струва "различен" от английския. Затова е на мнение, че находката си струва да бъде купена от някой истински фен на сериала.