Победителите на наградите Еми 2024 вече са ясни, церемонията остава в историята, но емоциите на наградените едва ли все още са стихнали. Вечерта бе изпълнена със запомнящи се моменти, като най-големият акцент несъмнено са историческите победи на няколко от актьорите.

Ето кои са големите победители на наградите Еми 2024

Ето кои са големите победители на наградите Еми 2024

Холивуд отново отличи телевизионните звезди и сериали

Освен това трогателно бе и събирането на екипа на няколко от най-обичаните американски сериали. Също така няма как да не споменем и един от най-необичайните моменти при връчването на една от статуетките, а именно - доста неочаквана и емоционална реч.

Актьорите, които се събраха отново

На почти всяка церемония на сцената се събират отново актьори от емблематични сериали. А тази година екипът на цели пет продукции присъства заедно на наградите Еми. Това са драмите "Западното крило", ситкомите "Щастливи дни", "Шитс Крийк" и Reba, както и комедиантите от Saturday Night Live.

Снимка 682613

Източник: GettyImages

Струва си да отбележим, че сериалът "Западното крило" този месец празнува 25-ата си годишнина от премиерата си на 22 септември 1999 г. По този повод актьорите Мартин Шийн, Дуле Хил, Джанел Малоуни, Ричард Шиф и Алисън Джани излязоха на сцената, която бе преобразена като Овалния кабинет от снимачната площадка на сериала.

Анна Савай от "Шогун" и историческата ѝ победа

Актрисата Анна Савай влезе в историята, след като спечели Еми за най-добра актриса в драматичен сериал за ролята си в "Шогун". С първата си статуетка тя стана първата актриса от азиатски произход, спечелила наградата Еми за главна женска роля в драматичен сериал.

Снимка 682614

Източник: GettyImages

А конкуренцията ѝ бе наистина сериозна. Сред другите актриси, номинирани в категорията, бяха Дженифър Анистън, Рийз Уидрспун, Имелда Стаунтън, Кари Куун и Мая Ърскин.

Хироюки Санада от "Шогун" също извоюва победа за азиатските актьори

Със спечелването на Еми за най-добър актьор в драматичен сериал, Хироюки Санада стана първият японски актьор и едва вторият азиатски актьор, печелил някога в тази категория за цялата история на наградите Еми. Това постижение идва благодарение на ролята му на Йоши Торанага в "Шогун" - сериалът, който се превърна в най-награждавания за един сезон.

Снимка 682615

Източник: GettyImages

От сцената Хироюки Санада сподели, че за него е голяма чест да бъде сред останалите номинирани и благодари на екипа на сериала за подкрепата. "Това беше мечтан проект за срещата между изтока и запада. "Шогун" ме научи, че когато хората работят заедно, можем да правим чудеса. Можем да създадем по-добро бъдеще заедно", допълни актьорът.

Лиза Колон-Заяс от The Bear също влезе в историята

Друга историческа победа на наградите Еми 2024 е тази на Лиза Колон-Заяс. Актрисата от сериала The Bear спечели за най-добра поддържаща женска роля в комедиен сериал, което я направи първата латиноамериканска актриса, печелила в тази категория, пише The Hollywood Reporter.

Снимка 682616

Източник: GettyImages

Докато приемаше своята статуетка, тя не скри изненадата си. "Благодаря на моя съпруг Дейвид Заяс, той ми каза да напиша реч, но аз не го направих, защото не мислех, че ще е възможно", каза Лиза Колон-Заяс от сцената.

Най-добре облечените актриси на наградите Еми 2024

Най-добре облечените актриси на наградите Еми 2024

Стил, класа и много диаманти

Джон Оливър благодари на "Всички кучета"

Комедиантът Джон Оливър спечели наградата Еми за сценария на Last Week Tonight, но изнесе доста неочаквана реч при приемането на статуетката си. Той се разчувства, докато благодари на наскоро починалото си куче, а оркестърът зад него очевидно го приканваше да слезе от сцената.

Снимка 682617

Източник: GettyImages

"Перфектният избор на музика", пошегува се Джон Оливър и въпреки това продължи речта си: "Тя беше невероятно куче и това не е само за нея. За всички кучета е! Всички кучета. Вие сте много добри момичета, много добри момчета. Всички вие заслужавате лакомство."