Напоследък не само редица звезди, но и много държави се изправят срещу социалните платформи. Общо взето, проблемите на всички са едни и същи - липсата на контрол върху публикациите и достоверността на информацията, която се качва.

Хейли Бийбър, YouTube, защо изтри профила си в Twitter и какво промени в Instagram

Защо Хейли Бийбър скъса с Twitter

И какво премени в Instagram

В момента Индия е взела под прицел Twitter. А причината е, че от платформата на милиардера Джак Дорси не са се съобразили с новите "Междинни насоки", одобрени от правителството преди близо един месец.

Според индийския министър на технологиите Рави Шанкар Прасад, от компанията умишлено са се противопоставили и не са се съобразили с последните IT правила на страната.

Снимка 535790

Източник: iStock

Целта на новите мерки е да накара социалните медии да спазват по-стриктно законовите изисквания за бързо премахване на публикации и споделяне на подробности относно техните автори.

От правителството очакват от компаниите да приложат механизми за изплащания на жалби за обезщетения, както и да назначат нови ръководители, които да координират работата с правоприлагащите органи.

Според Reuters от индийското министерство на технологиите вече са се свързали с представители на Twitter и са ги предупредили, че ако не се подчинят на новите правила, ги очакват "непреднамерени последици".

Google, Apple, Chrome OS, macOS, Windows и кои са най-популярните компютри в света

Компютрите на Google изпреварват тези на Apple за първи път

Ефектът на пандемията

От информационната агенция предупреждават и за друго. Нарастващото напрежение между правителството на азиатската държава и петте технологични гиганта Google, Apple, Facebook, Amazon и Microsoft може да накара компаниите да се замислят дали да продължат с експанзията на индийския пазар пазар.