Напоследък все повече звезди изтриват профилите си в социалните мрежи. Криси Тейгън го направи неотдавна, а преди нея и моделът Хейли Бийбър.

Криси Тейгън и защо моделът изтри профила си в Twitter

Защо Криси Тейгън изтри профила си в Twitter

Време за промяна и почивка

Подобно на много прочути личности, и госпожа Бийбър поддържа свой канал в YouTube. Именно в последното си видео, по време на разговор с доктор Джесика Клемънс, тя обяснява защо миналото лято деактивира профила си в Twitter.

Пред експерта Хейли споделя, че основният фактор за раздялата й със социалната платформа е борбата й със "сравнителния аспект" между тялото, външния вид и поведението.

Госпожа Бийбър дава следния пример: "Мисля, че когато преживяваш ситуация, в която са въвлечени толкова много хора (последователи), които те преследват с едно и също, отново и отново, започва да се бърка в ума ти... и си като "Има ли нещо, което аз не виждам, а те виждат?", казва 24-годишният модел.

Всъщност Хейли никога не е имала време за Twitter и винаги е чувствала социалната медия като "много токсична среда". Изпитвала чувство на безпокойство и направо й се повдигало само от мисълта да влезе в профила си.

Все пак, Хейли не е скъсала с всички социални медии, но е променила настройките в тях и е ограничила времето си за сърфиране онлайн. В Instagram не влиза през уикенда и единствено хора, които познава, могат да обсъждат публикациите й.

И вече е спокойна, че коментарите ще бъдат само положителни и насърчителни, уточняват от ET Live.