Като по чудо Squid Game излезе извън пределите на родната си Южна Корея и се превърна в най-успешия сериал на Netflix. Причините за успеха му са много, но най-важна си остана универсалната тема за това на какво си готов, когато си притиснат от обстоятелствата.

Squid Game, Netflix и колко пари са спечелили от сериала

Милионите, които Netflix спечели от Squid Game

На това му се казва добро попадение

Последните данни на стрийминг платформата показват, цитирани от Bloomberg, показват, че тя е спечелила 891 милиона долара от Squid Game.

Всеки би си помислил, че създателят му Хуанг Донг-хюк вече трябва да е милионер, а миналото му като безработен, от което се е вдъхновил за сюжета - отдавна забравено. Това обаче не е така, както разбираме от негово интервю с Guardian.

Снимка 550085

Източник: Instagram / netflixkr

"Не съм толкова богат. Но съм спечелил достатъчно, за да сложа храна на масата. И не - Netflix не са ми платили бонус - получил съм от тях толкова, колкото се бяхме разбрали в първоначалния договор."

Снимка 550389

Източник: Netflix

Типично по корейски, Хуанг Донг-хюк скромно отбелязва печалбите си. Най-голямата обаче е популярността на Squid Game, която няма как да не му донесе нови и по-добре платени проекти.