Може и само на нас да ни се струва, но през известен период от време в Netflix се появява някой филм или сериал, който добива такава популярност, че трудно може човек да устои да не го гледа.

Squid Game, Netflix и рекордът, който южнокорейският сериал постави

Сериалът, който превзе Netflix

Абонатите на стрийминг платформата имат нов любимец

Последният хит се оказа корейският сериал Squid Game. Социалните мрежи са препълнени с различни мемета от него и наистина - в момента сериалът е на гребена на вълната.

Разбира се, рекордът за най-много гледания в първите седмици от пускането също падна в ръцете на Squid Game. И ако някои някога се е питал какво ли печели Netflix от всичките тези гледания, то вече имаме някаква представа.

Според Bloomberg, стрийминг платформата е спечелила 891 милиона долара - сума, която обаче не е официално потвърдена от Netflix. Техен адвокат дори е предупредил, че публикуването ѝ би било неуместно, пише Variety.

Тази информация пък идва на фона на новината от миналата седмица, че компанията е уволнила свой служител, който е свалил конфиденциални данни и ги е разпространил извън компанията.

Но ако е вярно, че стрийминг платформата е спечелила около 900 милиона долара от Squid Game, то сериалът ще се окаже истинско попадение, защото за създаването му са били похарчени само 21.4 милиона долара.

Squid Game, костюмите за Хелуин и какво знаем за втори сезон на хитовия сериал на Netflix

Кои са най-актуалните костюми за Хелуин

Вдъхновени от популярен сериал

От изнесената информация става ясно, че Netflix са платили и малко над 24 милиона долара за комедийното шоу на Дейв Чапел - The Closer, което предизвика доста смесени реакции заради хомофобските шеги в него.