Харолд Терънс се записва във военновъздушните сили на американската армия през 1942 г. Две години по-късно, след началото на Втората световна война, той помага в ремонта на самолети, за да могат сънародниците му да влязат в битката при Нормандия. Почти две седмици след това Харолд се връща във Франция, този път, за да помогне за транспортирането на пленени германци и освободени американски военнопленници.

Чарити и Мат Крейг - двойката, която успя да спаси брака си след изневяра

Жената, която твърди, че изневярата на съпруга ѝ е спасила брака им

Личната история на двама съпрузи

По време на войната той изпълнява и други мисии, а след края ѝ през 1945 г. отново помага за извеждането на освободени съюзнически затворници. Месец по-късно Харолд се завръща в САЩ.

Животът му за щастие продължава нормално. Той се жени за годеницата си Телма, с която имат 70 години щастлив брак. През 2018 г. обаче тя почива. И въпреки вече напредналата възраст на ветерана, съдбата му дава втори шанс в любовта.

Сега 100-годишният Харолд среща Жана Сверлин съвсем случайно, чрез семейство, с което внуците му отиват на лагер през 2021 г. Тя също е имала дългогодишен брак със съпруга си, когото губи, когато е още на 40 години. След това в продължение на 25 години тя живее със следващия си партньор - Сол Кац. През 2019 г. обаче губи и него.

От историите им личи, че Харолд и Жана имат обща съдба и според приятел на ветерана, двамата са се срещнали с причина. Затова ги води на вечеря. А там искрите помежду им прехвърчат почти веднага.

Въпреки че Харолд никога не е имал намерение да търси любовта отново след загубата на съпругата си, чувствата му към Жана се разгарят наистина бързо и силно. А най-хубавото е, че са и споделени.

"Да си влюбен не е само за младите. И ние имаме пеперуди, точно както всички останали", издава половинката на ветерана.

От няколко месеца насам двойката вече е сгодена. А сватбата планират да бъде в конкретен месец и на едно много специално за Харолд място.

Полиамория в действие - истинската история на една жена, която има открита любовна връзка със семеен мъж

Какво е да имаш открита любовна връзка с женен мъж

Истинската история на една жена в полиаморна връзка

През юни, когато се случва десантът в Нормандия през 1944 г., Харолд и Жана ще си кажат "да" в Карентан ле Маре - град в близост до плажовете, където са кацнали американските войски. Младоженците ще бъдат венчани в параклис, построен още през 1600 г., и то не от кого да е, а от кмета на градчето Жан-Пиер Лонер, пише Associated Press.