Чарити и Мат Крейг се срещат за първи път след неговата изневяра по време на брака им на 14 февруари - дата, на която се отбелязва и Денят на Свети Валентин. Годината е 2013-а.

Хората ги мислят за майка и дъщеря, но те всъщност са двойка

Хората ги мислят за майка и дъщеря, но те всъщност са двойка

Една интересна любовна история

"Беше неловко, но беше част от лечебния процес", спомня си сега 41-годишният Мат за момента, в който отново вижда съпругата си след нанесената травма. "Не можете да очаквате нещата да се върнат по начина, по който са били. И аз не исках нещата да се връщат постарому, нито пък тя."

В крайна сметка съпрузите не само успяват да преодолеят аферата, случила се през 2012 г., но по думите на 46-годишната Чарити, сега връзката ѝ с мъжа ѝ е дори по-силна.

"Разбрах, че той не ми е враг. И двамата сме просто хора с дълбоки рани, които започнахме да лекуваме", разказва жената. От собствения си опит тя издава, че свръхфокусирането върху "другата жена" пречи на възстановяването на една връзка.

"Аферите не се случват във вакуум. След като излекувахме себе си и брака си, хиляди жени могат да минат покрай съпруга ми сега и на него няма да му мигне окото, защото той не търси бягство", допълва Чарити.

Нейните думи са подкрепени и от брачните консултанти, които изтъкват, че изневярата може да е резултат от обстоятелства, които да нямат общо с третата страна, без значение кой партньор изневерява.

Според експертите има три основни фактора, които могат да доведат до изневяра. Първият е, че човекът може да има разстройство на личността, сексуални зависимости или травма от миналото. Вторият са новопоявили се проблеми, като например напрежение в работната среда. Но третият и най-разпространен е колко щастлив е човекът с партньора до себе си.

Брачните консултанти потвърждават широко разпространеното мнение, че жените обикновено се чувстват по-виновните в ситуация на изневяра, но по-важното, на което наблягат, е съветът към двойките да не споделят за това препятствие във взаимоотношенията си с роднини и приятели.

"Това усложнява нещата, особено ако партньорите в крайна сметка решат да останат заедно", уточняват експертите.

Семейство Крейг потвърждават съвета от личен опит. По думите им колкото и добронамерени да са били близките им, това изобщо не им е помогнало да решат проблемите в брака си. Напротив - най-често са чували съвета да се разведат и да продължат напред.

"Държаха се сякаш са по-наранени и предадени, отколкото аз самата бях. Хората мразят да те гледат разбит", споделя Чарити.

В крайна сметка тя и съпругът ѝ решават да се борят за връзката си, в която виждат голяма стойност.

Двамата се запознават, когато Мат е на 13 години, а Чарити е вече първокурсничка в колежа. Впоследствие семействата им се сближават и тя е поканена на неговия 18-ти рожден ден. След това помежду им започват да прехвърчат искри. Гаджета са в продължение на три години и през 2004 г. решават да се оженят. След пет години брак, вече имат и четири деца.

Точно когато обаче изглежда, че Мат е получил мечтаната си работа, отношенията със съпругата му започват да се влошават. И причина за това в най-голяма степен се оказва именно работата му, която е неочаквано стресираща.

Въпреки доброто заплащане, Мат твърди, че това е бил "най-големият стрес", който е изпитвал в живота си. Спира да чувства и дома си като сигурно място, защото отказва да говори за напрежението, което изпитва в кариерен план. Той споделя, че не може да определи точно кога е започнал да се "подхлъзва" в общуването си със своя позната, но разкрива, че аферата му е започнала с размяна на съобщения.

"Но след като прекрачите границата, си мислите, че сте се прецакали твърде лошо", допълва Мат пред People.

След изневярата той и съпругата му се разделят за около шест месеца. По-късно все пак решават да се опитат да възстановят брака си.

Франсиско Оливейра - бразилският фризьор, който променя живота нa десетки деца

Бразилският фризьор, който променя живота на десетки деца

Една вдъхновяваща история от Сао Пауло, Бразилия

По това време Чарити вече е започнала да работи върху собствените си проблеми с терапевт. По-късно към терапията се присъединява и Мат. Благодарение на желанието от страна и на двама им, както и на откритите разговори по време на сесиите, Чат и Чарити вече могат да се похвалят, че имат цели 20 години брак зад гърба си.