В последните месеци почти не сме срещали човек, който да не се оплаче от провалените си планове. Мнозина останаха само с мечтите за желаните пътувания, а други останаха далеч от домовете и семействата си за много дълго и не по собствено желание.

Но има и други, за които пандемията от COVID-19 не е пречка да бъдат до тези, които обичат. Като гръцкия студент Клеон Пападимитрио, който прекара на колелото си почти 50 дни, за да се прибере в родината.

20-годишният грък се оказва блокиран в Шотландия, където учи. Забавя се с връщането у дома малко повече oт своите колеги, защото не иска да изпуска лекции. Но в един момент се оказва, че всички полети до южната ни съседка са отменени и Клеон няма как да се прибере. Първоначалното притеснение бързо се превръща в план за действие.

Клеон стяга багажа, купува си колело и необходимото оборудване и тръгва на най-дългото си пътешествие - цели 3500 километра. 48 дни той пътува към дома, запасен със сардини, фъстъчено масло и хляб. Спи в спален чувал, който също носи със себе си.

В някои дни изминава и по повече от 100 километра. Но това се оказва път не само към семейството, но и към самопознанието. "Научих много неща за себе си, зa моите граници, за моите силни и слаби черти", казва той.

Коронавирусът, пътуването със самолет и какви промени ще настъпят заради COVID-19

Как коронавирусът ще промени пътуването със самолет

Нищо няма да е както преди

Чак след края на приключението Пападимитрио осъзнава колко голямо постижение е то. И се надява с него да е вдъхновил поне още един човек да излезе извън границите си на комфорт и да опита нещо ново и различно, предава CNN.