В началото на март месец се появи едно специално видео на списание Girls Girls Girls, озаглавено "Be A Lady They Said" ("Бъди дама, казват"), с което Синтия Никсън от "Сексът и градът" отправя послание за трудностите пред една жена в днешно време.

Синтия Никсън, Girls. Girls. Girls., "Be A Lady They Said" и видеото за огромния натиск, с който се сблъскват жените в обществото днес

Колко е трудно да бъдеш жена

"Бъди дама, казват"

Видеото, което накара всички ни да се замислим за противоречията в налаганите от обществото норми към една дама, доби широка популярност.

Провокирани от посланието, българите Георги Алексиев и Марин Йорданов решават да направят своя мъжка версия.

И ако целта на клипа със Синтия Никсън беше да постави във фокуса на общественото внимание много очаквания и предразсъдъци, с които са натоварени всички жени на планетата, то целта на Георги и Марин пък е да покажат, че и на мъжете не им е лесно, че и към тях очакванията не са по-малко. А за да може това да се промени, не трябва да има противопоставяне между двата пола.

"Бъди джентълмен, казват. Не изкарваш достатъчно пари. Прекалено си слаб. Не си достатъчно амбициозен... Не показвай емоции. Не плачи... Говори за чувствата си. Бъди сладък. Бъди любезен..." - така започва видеото на Георги и Марин, а най-важното послание на момчетата е: "Не бъди дама, не бъди джентълмен, бъди просто човек". 

"Проектът има за цел да насочи към очакванията, социалните ограничения и проблеми, с които мъжете се сблъскват в обществото всеки ден", пишат под видеото си двамата му автори.