"Опенхаймер" е вече от седмица по кината и продължава съревнованието си с "Барби" с бокс офиса. За това време обаче успяха да се появят няколко твърдения за допуснати грешки във филма.

Грешката в "Опенхаймер" - допусната ли е такава във филма с флага на САЩ

Има ли историческа грешка в "Опенхаймер"

Става интересно...

Въпреки това всички са обединени около тезата, че режисираният от Кристофър Нолан филм е зрелищен за гледане и си заслужава. Самият Нолан преди премиерата на "Опенхаймер" изуми всички с твърдението, че във филма не е използван CGI (компютърно генерирани изображения).

И това е впечатляващо предвид факта, че филмът се концентрира върху създаването на атомната бомба. Оказва се обаче, че това не е точно така, но по една наистина странна причина.

По кината в Индия и в някои в Близкия изток се върти версия на "Опенхаймер", в която е използван CGI. Но не за да бъде направен взривът на бомбата например по-впечатляващ, а за да бъде покрито голото тяло на Флорънс Пю.

Точно така, в сцената, в която героите на Пю и Килиън Мърфи правят секс, се виждат гърдите на актрисата. В Индия обаче са направили така, че да изглежда, че тялото ѝ не е голо, а Пю е облечена с черна рокля.

Килиън Мърфи за секс сцените в “Опенхаймер” - какво сподели актьорът за колежката си Флорънс Пю

Какво мисли Килиън Мърфи за секс сцените си в “Опенхаймер”

И първите на режисьора Кристофър Нолан

Използването на специални ефекти за прикриването на голотата е направено, за да може да се осигури разпространението по кината филма в тези райони, защото там показването на голо тяло не е разрешено.