Чели сме и сме гледали какви ли не любовни истории, но тази на 100-годишните Джун и Хюбърт Маликот направо ни просълзи. 

Любовната история на 100-годишните Джун и Хюбърт Маликот приключва миналата седмица след почти осем десетилетия заедно.  Според техния син Сам, който е 76-годишен, двойката умира заедно.

Сам разказва пред Dayton Dailing News, че майка му се разболява тежко в деня след Деня на благодарността, затова и се налага да бъде приета в хоспис в Охайо. А това да вижда как жена му се влошава пред очите му, е твърде тежко за съпруга ѝ Хюбърт, който скоро се "пречупва" и е приет в същия център.

Валентина Василиева - жената, която държи рекорд на Гинес за най-много деца, които е родила

Може ли една жена да роди 69 деца

Оспорваният рекорд на Гинес

"Той наистина се предаде", казва синът им Сам. Двойката споеля една стая в хосписния център, където и двамата са в безсъзнание в продължение на пет дни.

Но около 21 часа на 30 ноември Хюбърт почива в съня си. И според Сам причината за смъртта му е "разбито сърце". 20 часа по-късно, около 18 часа на 1 декември, жена му Джун също заспива своя вечен сън. 

"Отидоха си заедно. Чувствам се тъжен, но не трябва, защото те живяха дълъг, щастлив живот заедно и бяха отдадени на Бог и семейството."

Кристина Озтюрк, многодетно семейство и жената, която на 25 години вече има 22 деца

Рускинята, която на 25 години вече има 22 деца

Има ли желание, има и начини

Двамата съпрузи, които израстват в Кентъки, се срещат за първи път през 1941 г. на църковна служба и се женят една година по-късно, когато и двамата са на 20 г. Правят го, докато Хюбърт е у дома в отпуск от американския флот.

След войната те се установяват заедно в Хамилтън, Охайо, където Хюбърт намира работа в технологичната компания за търговия на дребно Diebold Inc. През годините посрещат три деца, които даряват със седем внуци и 11 правнуци.

Снимка 598713

Източник: iStock

Джун решава да се посвети на това да бъде добра майка и съпруга, нещо, в което Хюбърт казва, че е "страхотна".

През юни, след като съпрузите отпразнувават 79-ата си годишнина от сватбата, двойката се среща с Today Parents, за да сподели някои тайни за дългогодишната си любов. Хюбърт казва, че ключът към щастливия им брак е никога да влизат в сериозен спор.

Лора Маси-Пю, Стиви Маси, Рекордите на Гинес и обиколката им на Земята на колело-тандем

Да обиколиш Земята в тандем

Приключение като за Рекордите на Гинес

"Не сме преминали през живота без проблеми, но никога не бихме правили нещо, с което да се нараним един друг, защото когато обичаш толкова много човека насреща, никога не искаш той да страда", споделя още той.