Предполагаме, че едно от нещата, които Джеймс Камерън си е пожелал за новата година, е било "Аватар: Природата на водата" да продължи доброто си представяне в бокс офиса и през идните няколко седмици.

"Аватар: Природата на водата" и преминаването от 1 милиард  долара приходи в бокс офиса

"Аватар: Природата на водата" го направи

Добри новини за Джеймс Камерън и компания

Все пак има още доста милиони, докато филмът достигна 2 милиарда, което бе ѝ първоначалното желание на режисьора. И поне към момента изглежда, че то ще се осъществи. Но той Камерън прави каквото си поиска, защото просто може да си го позволи.

Пред Esquire Middle East той казва, че "Аватар: Природата на водата" е щял да бъде с 10 минути по-дълъг, но е решил да изреже вече заснети сцени, в които има насилие и оръжията са в основата им.

Снимка 599635

Източник: Форум Филм България

Причината: искал е да намери баланс между светлината и тъмнината. Е, все пак признава, че все пак трябва да има конфликт, но пък е убеден, че насилието и екшънът са едно и също нещо.

Все пак Джеймс Камерън е щастлив, че е заснел филма точно сега, защото в момента не иска да фетишизира оръжията. Нещо, което признава, че е направил преди повече от 30 години с филмите за "Терминатор".

"Аватар: Природата на водата" - какво да очакваме от втория филм на Джеймс Камерън

Какво да очакваме от "Аватар: Природата на водата"

13 години по-късно - време е отново да се потопим в света на Пандора

И една от причините е, че начинът, по който оръжията влияят на обществото, не е добър и от това му повдига. Дори допълва, че е щастлив от факта, че живее в Нова Зеландия, където са забранени всички автоматични оръжия, пише Variety.