Джак Дорси е от предприемачите и милиардери, за които не знаем толкова много, колкото за Илон Мъск и Джеф Безос например. Но съоснователят и изпълнителен директор на Twitter има своите странности, които са любопитни на света.

Дорси спазва специален режим, наречен "intermittent fasting" - периодично гладуване. В неговия случай той включва само по едно хранене на ден. "Имам по седем хранения на седмица, само вечери", сподели той в подкаста на Бен Грийнфилд. Опитвал е и цял уикенд да изкара без храна, но усещането е било сякаш получава халюцинации.

Първоначално режим е много труден за изпълнение, но с времето Дорси свиква и дори днес осъзнава колко голяма част от времето ни се върти около храната. А когато спира да мисли за нея, има чувството, че часовете минават по-бавно. Освен това, е много по-конценртиран и успешен в работата си.

Снимка 487375

Източник: GettyImages

За да успее да си набави всичко необходимо само с едно ядене, предприемачът залага на високопротеинови храни за вечеря, като риба, пилешко или стек, както и на много зелени зеленчуци. Десертът пък му е от горски плодове и понякога малко натурален шоколад.

Освен храненето по веднъж на ден, част от спартанския режим на Дорси са цели два часа йога и медитация всяка сутрин и близо час редуване на сауна с леден душ винаги, когато има тази възможност, предава Business Insider.

Джак Дорси, изпълнителният директор на Twitter и какво не знаем за живота му

Джак Дорси - странникът от Силициевата долина

Необикновен човек, необикновено ежедневие

Докато Дорси оправдава странните си хранителни навици с идеята за биохакване, мнозина не смятат, че е правилно да ги обявява публично, за да не следват хората неговия пример. Но изпълнителният директор далеч не е първият в Силицевата долина, за когото храната е на последно място по важност в дневния ред.