Без колебание можем да наречем Куентин Тарантино един от най-самобитните и отличаващи се режисьори в последния половин век. А причината за това са не само оригиналните сценарии на филмите му, но и фактът, че никога не знаем кога да очакваме нещо ново от него.

Брад Пит в The Movie Critic на Куентин Тарантино - това ли ще е следващата главна роля на актьора

Брад Пит няма спирка

С какво още се е захванал актьорът

Всъщност след "Имало едно време в Холивуд", който излезе през 2019 г., всички седнахме и зачакахме с какво ще се захване екстравагантния режисьор сега. Той първо се ожени, стана баща, а след това се заговори за продължение на "Убий Бил", в което участва Мая Хоук, дъщерята на актрисата от оригиналните два филма Ума Търман.

После стана ясно, че продължение на "Убий Бил" няма да има. Затова пък Куентин Тарантино - в момента на 61, заяви, че ще направи само още един филм и ще се откаже от киното преди да е навършил 60.

Последният му и десети поред филм трябваше да бъде "Филмовият критик" (The Movie Critic) - история за талантлив и циничен филмов критик през 70-те години в Лос Анджелис, който публикува ревютата си в порно списание.

Снимка 651831

Източник: GettyImages

Главната роля трябваше да се изпълнява от Брад Пит, с което това щеше да е третият филм на Тарантино-Пит след "Гадни копилета" и "Имало едно време в Холивуд". Да, но тази седмица Variety съобщи, че режисьорът се е отказал напълно от идеята за "Филмовият критик".

Въпреки готовия сценарий, договорения Брад Пит за главната роля и дори одобрената субсидия от Калифорния в размер на 20 милиона долара, Куентин Тарантино се е отказал да прави този филм.

Означава ли това, че повече няма да видим нова история от Тарантино? Или просто има доста по-добра идея за десети филм във филмографията си от зарязания "Филмовият критик"? Ние залагаме - и се надяваме - на второто. Междувременно си припомняме деветте му филма до момента:

"Глутница кучета", 1992 г.

"Криминале", 1994 г.

"Джаки Браун", 1997 г.

"Убий Бил 1", 2003 г. и "Убий Бил 2", 2004 г.

"Бибрутално: Разходка смърт", 2007 г.

"Гадни копилета", 2009 г.

"Джанго без окови", 2012 г.

"Омразната осморка", 2015 г.

"Имало едно време в Холивуд", 2019 г.