Едва ли има човек, обичащ да чете книги, който да не е попадал на книга на Даниел Стийл. Или поне да не е чувал за американката.

Почти невъзможно е, но не само защото Стийл има не един и два известни романа, а най-вече заради факта, че тя е една от най-плодовитите в творчески план авторки.

Първата си книга пише, когато е на 19, а към момента 76-годишната Даниел Стийл има зад гърба си над 200 написани и издадени книги, преведени на 43 езика. Като цели 25 от тях са вдъхновили телевизионни продукции.

А най-впечатляващото е, че авторката издава нова книга всяка година. И тук дори не се изразихме правилно, защото използвахме единствено число, а всъщност Стийл издава по над шест книги на година.

За 2023 г. например броят им е над 10, а за 2022 г. - три. Дори не можем да си представим как се пишат толкова много книги за две години, но Даниел Стийл има отработена схема, която очевидно работи безотказно.

Макар да е 76 години и да е постигнала толкова много, авторката разкрива пред Glamour през 2019 г., че работи между 20 и 22 часа на ден, а понякога, когато получи повече вдъхновение - 24 часа.

Даниел Стийл работи от дома си в Париж в повечето време, но и в Сан Франциско, когато е в Америка. Оказва се, че тя е човек на графика и навиците, затова започва работа в 8:30 сутринта с чаша безкофеиново кафе, защото се е отказала от кофеина преди повече от 25 години.

"Жива или мъртва, в дъжд или слънце, сядам на бюрото и си върша работата. Понякога завършвам книга сутринта, а до края на деня съм започнала друг проект", казва още Даниел Стийл пред Glamour.

И макар според Celebrity Net Worth състоянието ѝ да се оценява на 600 милиона долара, не парите са водещото за авторката. В интервюто си тя споделя, че любовта към писането и създаването на нови сюжети и светове я кара да продължава. Колкото до парите, Стийл не обича да парадира с тях, а се опитва да е дискретна.

3 книги за уикенда от шеф Илиян Кустев, Джейми Оливър и Рефика Биргюл

3 книги за уикенда (за храна и интересни блюда)

На кулинарна тематика

Само преди няколко дни Даниел Стийл издаде последната си книга The Ball at Versaille, а следващата ѝ Upside Down се очаква да бъде пусната в продажба в първите дни на 2024 г.