Всеки възрастен човек се нуждае средно от 2000 до 2600 калории на ден. Но за Брайън Шоу дори 3000 ще са малко. Всъщност това количество не е достатъчно дори за едно негово хранене.

Храната, гладуването и какво ще се случи с нас, ако гладуваме продължително

Колко време може да живеем без храна

Какво се случва, ако умираме от глад. Буквално

Брайън Шоу е на 40 години и е най-силният човек на планетата. Досега е печелил състезанието World's Strongest Man четири пъти. За да го направи, той е трябвало без проблем да вдига камъни с тежест почти 160 кг, да прави преси над главата си с тежести от 378 кг и да тегли автобуси.

И освен че прекарва много време в упражнения с огромни тежести, за да се поддържа във форма, американецът води и по-специален начин на живот със специфична система от навици, засягащ както тренировките, така и храненето.

За да поддържа теглото си (което често е повече от 180 кг), Брайън Шоу трябва да яде хиляди калории (които да изгаря всеки ден) с достатъчно протеин, за да изгради мускули, които да могат да вдигат автомобили. 

Eat This, Not That поглеждат в чинията на най-силният мъж на планетата, за да видят какво слага в нея всеки ден.

Да се храниш като за четирима

Когато започне да тренира за предстоящо събитие, Брайън Шоу се стреми да консумира около 8000 калории на ден. За най-предизвикателните състезания достига от 10 000 до 11 000 калории на ден.

Килограми месо, ориз и много плодове

За да бъде в топ форма за по-трудните състезания Брайън разчита предимно на месото. Всеки ден, на всяко хранене изяжда близо един килограм месо. "Това наистина е огромно количество храна и вие трябва да правите това на всеки два часа, когато тренирате", обяснява той пред Men's Health.

Единственото изключение е закуската, която се състои от осем яйца, бъркани с две чаши ориз и портокалов сок, смесен със спанак. Останалата част от деня е посветена на месото. Под ръка винаги има огромни количества ориз, а към някои от ястията добавя ябълки, къпини и боровинки.

Протеин от сутрин до вечер

Докато е в залата, най-силният мъж разчита на протеиновите шейкове. Често пъти вмъква в менюто си шест основни хранения, като към тях прибавя шейк и различни добавки.

"Храненето беше най-трудната част от всичко. Харесва ми да ходя във фитнеса всеки ден, харесва ми тренировката. Но храненето е от събуждането ми сутрин до лягането вечер", казва Шоу.

Тренировките, храната, протеините и кои храни са истинско гориво за тялото

Най-добрите храни, когато тренираме

Истинско гориво за тялото

Голямото изкушение

От време на време Брайън си позволява лакомства, дори когато тренира. А чийзкейкът се оказва любимото му. Но за разлика от нас, американецът яде четири парчета наведнъж.