Да получиш Оскар за главна роля безспорно е огромно признание, както и начин името (и талантът ти) да станат известни на по-мащабна аудитория. Независимо че в родната си страна и континент отдавна си доказал възможностите си.

Килиън Мърфи в игрален филм за Peaky Blinders - отново в обувките на Томи Шелби

Голямото завръщане на Томи Шелби

Ще видим кино филм за Peaky Blinders

Това се случи с Килиън Мърфи, който от години има армии верни фенове в Европа, но чак след статуетката за "Опенхаймер" стана съвсем разпознаваемо лице за американската аудитория. И заваляха предложения за всякакви роли.

Последната е доста любопитна, защото е базирана на истинската история на Джоузеф Яблонски, миньор и профсъюзен председател на миньори в Пенсилвания, убит със семейството в дома си заради дейността си.

Филмът Blood Runs Coal ще е базиран на документалната книга "Blood Runs Coal: The Yablonski Murders and the Battle for the United Mine Workers of America" от 2020 г. Килиън Мърфи ще бъде изпълнителен продуцент, както и изпълнител на главната роля във филма.

Снимка 628455

Източник: GettyImages

Джез Бътъруърт ("Спектър", "Ферари срещу Форд") и Джон-Хенри Бътъруърт ("Индиана Джоунс и реликвата на съдбата") се заемат със сценария. За момента името на режисьора не се споменава. Blood Runs Coal ще бъде продукция на Universal, съобщават Variety.