Всички сме чели за диви и откачени истории, които се случват на изпълнителите по време на турне. А ако говорим за метъл изпълнители или банди, то тогава историите са дори още по-шантави и луди. Точно няколко такива събират от Loudwire, които ни открехват завесата на бурния концертен живот на някои от най-известните представители на тежката музика. 

9 легендарни рок и метъл албумa без нито една слаба песен

9 легендарни рок и метъл албумa без нито една слаба песен

На 100 процента перфектни

Black Sabbath и тяхната игра с огъня

Има група, която твори в сферата на алтернативния рок, наречена I Set My Friends On Fire, но те вероятно никога не са стигнали до такива висини на пиротехниката като китаристът на Black Sabbath Тони Айоми. Шегите на Айоми с колегите му от групата може да са доста забавни, но не е необичайно и да се объркат. И един път нещата загрубяват сериозно, след като Айоми подпалва Бил Уорд.

В интервю за The Guardian класическият метъл китарист нарича подпалването на Уорд типично "парти". Но играта с огъня в крайна сметка има своите последствия, когато една вечер барабанистът "избухва като бомба".

"Напръсках го с алкохол. Обикновено се подпалва за миг и загасва, но този път беше попило в дрехите му, така че когато го запалих, той избухна като бомба. Той се търкаляше по пода, викаше и крещеше. Мислех, че е част от шегата и шоуто, затова изсипах още алкохол върху него. Тони Мартин не можеше да повярва. Трябваше да извикаме линейка за Бил. Той получи изгаряния трета степен", разказва китаристът.

Финландия, метъл музиката и как стана най-метълската страна в Европа

Коя е най-метълската държава в Европа

Невероятно, но факт

Asking Alexandria са издирвани в Южна Америка

Ако има една модерна група в тежката музикална сцена, която канализира лудия, рокендрол дух на O.G. през 80-те години, това несъмнено е Asking Alexandria. През 2016 г. основателят Бен Брус и барабанистът Джеймс Каселс разказват пред Rock Sound вихрената история, когато са на турне с Chelsea Grin в Аржентина.

"Имахме целия етаж на хотелска стая. Пушехме, пиехме, бяхме там с дни и само купонясвахме. До края всичко беше разбито, всичко съсипано. Влязох в стаята на Chelsea Grin и реших да метна техния телевизор с плосък екран през стаята. Разбих го естествено. Прекарах страхотно. Легнах, събудих се, слязох долу на рецепцията и те казаха: "Вие разрушихте нашия хотел." Нашият тур мениджър реагира, както обикновено: "Не се притеснявайте за това, ето я кредитната карта." Стандартна процедура. Но те отвърнаха: "Не, ние не искаме вашите пари, ние искаме наказание."

Не знаейки какво означава това и не искайки да останат, за да разберат, Asking Alexandria напускат хотела и се качват на самолет, който обаче е задържан да не излита. Аржентинската полиция го спира, защото идват да арестуват Брус за лошото му поведение. Някак си успяват да се разберат с местните власти и ги пускат да напуснат държавата, но когато метълкор групата се връща на континента две години по-късно, те откриват, че не са забравени.

След като им е забранен достъп до предишния хотел, те резервирт друг и когато влизат в стаите си, откриват, че са напълно празни. Има само по един матрак на мода. Очевидно из страната се е разчуло, че имат склонност да чупят всичко, до което се докоснат.

Apocalyptica, The Hu, Suicide, Scarlxrd, Lightning Bolt - метъл банди и музиканти, които създават музиката си без китари

Има ли метъл без китари?! Има, разбира се

5 метъл банди и музиканти, които го доказват

Slipknot и анатомия с автограф

Един поглед към Slipknot и думите "страшен" и "гротескен" са може би първото нещо, което ни идва наум. Но това е повече от просто повърхностна преценка, защото истината е, че членовете на прочутата метъл банда таят в себе си тъмни мании за смъртта и разпадането. Шон Крахан, най-известен като своя сценичен герой "Клоун", има навика да вдишва силната миризма на гниещи, мъртви птици преди представления. След като феновете на Slipknot разбрат за това, те стават твърде нетърпеливи да му дадат други умрели животни за награда. В статия на Spin Крахан си спомня.

"В първите дни получавах много мъртви птици и други мъртви създания в буркани, главно птици, разбира се. Но имаше едно момиче на източния бряг, което ми донесе сърце от крава или може би беше от прасе, не съм сигурен. Просто си спомням, че тя се приближи, хвърли това сърце към мен и каза: "Можеш ли да подпишеш това?"