"Идолът" бе една от най-очакваните продукции на HBO през последните години, като основните причини можем да сведем до две. Първата е, че в главните роли влизат The Weeknd и Лили-Роуз Деп, а втората - създателят на сериала е Сам Левинсън.

"Идолът" с Лили-Роуз Деп и The Weeknd - най-лошият сериал за годината според критиците

Кой е най-лошият сериал за годината (до момента)

Критиците са безпощадни

След доста премеждия около сценария и заснемането, сериалът бе пуснат преди няколко месеца. За съжаление голяма част от критиката не го прие добре, рейтингът му също не бе особено впечатляващ.

На фона на този развой на събитията научаваме, че HBO са взели решението "Идолът" да остане само с един сезон. В изявление на компанията се казва, че решението им е в следствие на внимателно обмисляне и от тяхна страна, и от тази на продуценти и създатели.

Според The Hollywood Reporter, планове "Идолът" да има повече от един сезон не е имало, но предвид края на първи сезон, историята е можело да бъде продължена. 

Джони Деп, Лил-Роуз Деп и The Idol - одобрява ли провокативните голи сцени на дъщеря си актьорът

Одобрява ли Джони Деп голите сцени на дъщеря си

Скандалът ги влече

Колкото до проблемите около сериала, през април миналата година се стигна до смяна на режисьора и напускането на няколко от актьорите. Това предизвика сериозни промени в сценария и наложи Сам Левинсън да режисира всички пет епизода.