Когато си представяме коледен филм, определено в него няма кръвосмучещи вампири, страховити замъци и повсеместен хлад. Според Робърт Егърс обаче именно Коледа, но тази на 2024 г., е подходящото време за излизането на новия му страшен филм.

"Викингът", Александър Скарсгард, Аня Тейлър-Джой и какво да очакваме от филма на Робърт Егърс

Какво да очакваме от "Викингът" с Александър Скарсгард

Викинги, които обаче не са за всеки вкус

Режисьорът на "Викингът" и "Вещицата" - две доказали стойността си заглавия сред феновете на арт ужасите, е решил да разкаже историята на граф Дракула. Но във версията, представена в немия филм от 1922 г. "Носферату - симфония на ужаса".

Историята отново ни пренася в Трансилвания, където граф Орлок - страховит кръвопиещ аристократ, успява да се увлече нездравословно по младата съпруга на Томас Хътър, Елен. В тези три роли ще видим съответно Бил Скарсгаард, Лили-Роуз Деп и Никълъс Холт.

Във филма участват още Ема Корин (The Crown), Уилем Дефо (с когото Егърс работи във "Фарът"), Арън Тейлър-Джонсън ("Убийствен влак"). Първоначално ролята на граф Орлок трябваше да се изпълнява от Хари Стайлс, но ето че късметът се е усмихнал на Скарсгаард.

От двата налични кадъра от Nosferatu на Дейвид Егърс успяват да ни убедят, че той отново ще прибегне до тъмните краски - буквално и преносно - в разказа си. И че вероятно отново ще успее добре да ни уплаши.

Премиерата на Nosferatu е предвидена за 25 декември 2024 г.