"Говори Биг Брадър" - с тази реплика преди точно 20 години се постави началото на телевизионната риалити мания и в България. Предаването, което за пръв път се появява на екран в Нидерландия през 1999 г., завладява родния зрител като никое друго заради липсата на сценарий, изолацията на участниците, непринудените скандали и задоволеното желание за воайорство, което всеки от нас носи.

Завръщането на Big Brother - каква ще е ролята на Александра Богданска и Башар Рахал (и кога започва риалитито)

Завръщането на Big Brother - каква ще е ролята на Александра Богданска и Башар Рахал (и кога започва риалитито)

Ето какво знаем за новия сезон на предаването

Успехът на Големия брат продължи цели 23 сезона, в които включваме и версиите Family, All Stars, Most Wanted, както и VIP Brother. Последно гледахме Big Brother: Most Wanted през 2018 г., когато последен като победител си тръгна рапърът Wosh MC.

А снощи, 8 октомври, нови 16 участници прекрачиха прага на най-известната къща в България, впускайки се в едно от големите приключения в живота си и в надпреварата за 100 хиляди лева и нов автомобил.

Изненадата в този сезон е, че ние, зрителите, ще имаме по-голяма от всякога роля в предаването. Със своя вот ще определяме кой съквартирант да бъде изгонен и кой да остане, както и да участваме активно с това, което се случва в Къщата и да "разиграваме като кукли на конци" участниците. А преди началото имахме възможност да определим със своите гласове един от 16-те. 

Първа прага на Къщата спечели Атижа, на 28 години, от Ню Йорк. Тя изтъкна както доброто си образование, така и факта, че работи като счетоводител в семейната им фирма. Но, както можем да се досетим от визията й, мечтата й е да стане попфолк певица и вече прави първите стъпки към тази цел - като например да си направи процедура за уголемяване на задните части.

Видимо има и други подобрения по външния си вид, а това, с което веднага прави впечатление, е, че й е трудно да говори на български, с което със сигурност ще си навлече гнева на родолюбците сред зрителите.

Вторият съквартирант е 24-годишната Анджела Ташева от Варна. Още в началото тя се определи като много готина и най-известната българка в Onlyfans. Похвали се и с това, че е първата в страната ни, създала "мъжки вибратор" с отливка на интимните си части.

"Банкомати" и "роби" са мъжете за нея и не се притеснява да го заяви в национален ефир. В биографията си има записани кражби, престой в ТВУ, употреба на наркотици, тежки психични състояния. Освен това е бисексуална и си има приятелка.

23-годишният Николай, който е доставчик на храна, но и истински магнит за жените, е третият, който прекрачи прага на Къщата. Самоопределя се като лош и агресивен, хомофоб, въпреки детското си изражение. А може би именно заради него доста му върви с по-възрастните жени, защото не крие, че е бил с доста над 50-60 години.

Признава си, че харесва и жени с различни корекции, най-вече със силиконови гърди. Е, в Big Brother със сигурност ще оплакне око. "Жътвата започва" - с тези думи завършва той визитката си, а още с влизането със сигурност е останал приятно очарован от първите си съквартирантки.

Със съквартирант номер 4 положението стана по равно за мъжете и жените, а 29-годишният Виктор от Бургас влиза със заявката да бъде алфа мъжкар, който през живота си е бил всичко, освен балерина, но и за това не е късно, шегува се той.

Твърди, че зад визията на бургаска батка стои една нежна и поетична душа. Определя любовта като "проклятие", без което не можем. На този етап е необвързан и си търси жена, която да е спортна и амбициозна натура. Закани се още на влизане на Големия брат, че е доста импулсивен и със сигурност ще му го покаже. А при влизането му разбрахме, че се познава от преди това с Анджела. По каква линия, предстои да разберем.

Пета в Къщата се озова Теодора Янева от София, която предпочита да я наричаме Беба и бе определена от водещите като жена, която търси любовта. Освен това е бивш състезател по художествена гимнастика, а сега е собственик на салон за красота.

Не отрича пластичните корекции по себе си, но твърди, че живеем в свят, пълен с лицемерие и фалш. Категорична е, че не й се налага да разчита на мъж, който да я издържа, защото се оправя и сама. Влиза в Къщата необвързана и сигурна, че там ще сбъдне мечтата си най-сетне да стане известна. И нищо чудно да стане популярна като българската Никол Шерцингер, защото определено има визуална прилика с нея.

Шестият поред съквартирант е Георги, на 38 години от село Карлуково. С неговото влизане в Къщата, най-сетне един "готин и красив ром" намира мястото си там, както твърди самият той. За него разбрахме също така, че обича по равно Лили Иванова и жена си. Затова и е абсолютно сигурен, че няма да се влюби в Къщата. А в нея влиза с цялото си злато, за което е дал всеки свой лев.

След Георги видяхме как прага на Къщата прекрачи и Ивонне Тихина, която от 27 години живее в Монако. Баща й е българин, а майка й е микс от унгарка и испанка. Живяла е в няколко страни по света и може да се похвали с редица звездни приятелства, както и със страстна целувка с Енрике Иглесиас. 

В пълен контраст с образа си на стилна и класна дама, тя призна, че обожава шкембе чорба с много чесън. Определя се като много амбициозна и харизматична и е категорична, че е постигала всичко в живота си с много труд.

Сигурни сме, че няма да трябва да се трудни много, за да се открои на фона на останалите съквартиранти и тепърва ще ни поднесе много изненади. А в социалните мрежи веднага побързаха да я сравнят с Мис България Антония Петрова и Надежда от последния сезон на "Ергенът", докато тя се възхищаваше на декора в Къщата на италиански. И някак ни минава мисълта, че може да се превърне в новата Луна.

В пълен контраст със стила и класата на Ивоне в Къщата влиза съквартирант номер 8 - Пламен Гърдев, по-известен като DJ Пацо и бащата на Александра Гърдева от "Ергенът". На 58 години е като последните 31 от тях живее в САЩ, затова и се определя като американец.

Живота си пък определя като прекрасен, защото има млада и красива жена, две големи деца, внуци, финансови възможности да си купува скъпи играчки, очила и дрехи. Харчи 40 хиляди долара и за любимия си мотор. Не крие, че е суетен, но се определя и като играч, и се закани, че с Големия брат ще се видят на финала.

Ванеса от Плевен е деветата в най-известната къща в България. Опасната блондинка има собствен бизнес и скоро ще бъде дипломиран юрист. Хвали се, че няма никакви корекции по себе си е натурална красавица, което я прави и Мис Плевен преди години. Обвиняват я, че е флиртаджийка, а тя пък се хвали, че е успяла сама да си купи апартамент.

Като номер 10 в Къщата влезе 49-годишният готвач от София Радостин. Най-важното за него е човек да има ценностна система и не приема факта, че в днешно време трябва да крадеш или да лъжеш, за да успееш.

Не харесва простотията, лъжата и нахалство, но е сигурен, че с влизането си в риалитито ще се сблъска и с трите. Влиза със заявката да бъде гласът на здравия разум в Къщата. А ако се чудим откъде ни е познат, вероятно сме гледали "София ден и нощ", където преди години участваше.

Съквартирант номер 11 е plus-size моделът Веселка на 24 години от Ботевград, която работи като инфлуенсър, модел и... касиерка в хипермаркет. Така и не се поддава на всички критики относно теглото й, има необходимото самочувствие и е категорична, че знае как да накара един мъж да я желае.

Категорична е, че не харесва жени, които се продават за пари, а дали продаваш тялото си на улицата, или на снимки в интернет,  за нея е едно и също - теза, която неминуемо ще я отведе до пряк сблъсък с Анджела, с която се оказа, че се познават от преди риалитито.

Сигурни сме, че и на останалите няма да спести какво мисли за тях, защото влиза като принцеса, а може да излезе и като кралица. Още с тоалета, с който прекрачи прага на Къщата, Веселка пък даде заявка, че е готова да покаже и всичко от себе си, напук на предразсъдъците на останалите.

С голямата си вяра в Бог в къщата на Биг Брадър влезе и 34-годишният Марио. Той е бръснар и пее в църковен хор, завършил е Семинарията и се надява един ден да стане свещеник. Има наистина тежко детство с майка шизофреничка и баща, който решава да го остави в дом за деца.

Винаги се е опитвал да помага на всички, които сами искат да си помогнат. Въпреки това не крие, че не е светец и има и своята друга страна - пуши, пие, псува, бил е зависим към хазарта. Не му върви никак с жените и се определя като хомофоб, защото му е трудно да срещне истинска жена, която да харесва мъже.

Под номер 13 в Къщата влезе Петър от Враца, който живее на Канарските острови. Работи като бранд мениджър и барман, но винаги е съжалявал, че не се е осъществил като футболист. Веднага прави впечатление с голямата си усмивка и с чувството за хумор, а нищо чудно да се превърне и в душата на компанията заедно с DJ Пацо.

Петър е и съквартирантът със специална мисия, внедрен в Къщата. Той ще е "тайният агент" на зрителите, а ние ще можем пряко да ръководим действията му, с което да влияем и на случващото се на екрана.

След Петър към компанията в Къщата се присъедини Кристи - актриса и модел, която се занимава и с циркови и бойни изкуства, каскадьорство, йога и още много. Признава, че харесва и мъже и жени. Категорична е, че е и много интелигентна, както и доста избухлива. Влизането й беше доста запомнящо се, защото буквално имаше близка среща с червения килим.

Последната избрана с кастинг участничка в Bir Brother е Косара. Тя е рапър и прави татуировки, но няма нито една по себе си. Заяви, че не харесва онзи тип момичета, които ходят при един и същи доктор, за да изглеждат еднакво и ги определя като повърхностни.

Мисли, че трудно ще си намери мъж, защото съвременните са прекалено суетни. А тя се заяви като противник на суетата още с влизането си, защото избра спортно-елегантен костюм, вместо ефектна рокля като останалите.

Последният 16-и съквартирант спечели мястото си в Къщата благодарение на вота на зрителите. Казва се Георги, живее в Милано и се определя като милионер. Той успя да спечели любовта на зрителите още преди старта на самата надпревара, с което дава сериозна заявка да бъде едно от главните действащи лица в Big Brother 2024.

Със сигурност няма да сбъркаме, ако кажем, че всички те влизат в Къщата за слава. Защото, както неведнъж се доказа в последните години, дадат ли те веднъж по телевизията, това ти отваря вратите най-малкото към развитие като инфлуенсър. Е, тепърва предстои да разберем както кои ще са най-изявените характери в Къщата, така и кои ще успеят да задържат вниманието върху себе си и успешно да го монетизират. А сега просто е време за шоу.