Преди излизането на "Аватар: Природата на водата" Джеймс Камерън си поставя една доста висока цел. Пред GQ той каза, че за да излезе на печалба, филмът му трябва да се превърне в един от трите или четирите най-касови филма на всички времена.

“Аватар: Природата на водата”, Джеймс Камерън и рекордът на филма за най-касов в България

Рекордът на “Аватар: Природата на водата”

Още добри новини за филма на Джеймс Камерън

Изглеждаше, че Джеймс Камерън се приближава към целта си, като преди около три седмици филмът му премина един милиард долара приходи в бокс офиса. И ето че сега вече той може да се похвали с постижението, че е създал три от шестте най-касови филма в историята. А и е единственият режисьор с три филма, преминали два милиарда долара приходи.

Сред добрите новини за Джеймс Камерън е и тази, че "Аватар: Природата на водата" вече надхвърли два милиарда долара приходи в бокс офиса, и то само за шест седмици. С този успех спокойно вече можем да кажем, че режисьорът е постигнал целта си.

Другите пет филма, които са си спечелили над два милиарда долара приходи, са "Аватар", "Отмъстителите: Краят", "Титаник", "Междузвездни войни: Силата се пробужда" и "Отмъстителите: Война без край".

Както става ясно от тази кратка класация, "Аватар", който дебютира по кината преди цели 13 години, остава най-печелившият филм на всички времена с 2.9 милиарда долара. "Титаник", който също е режисиран от Джеймс Камерън, е на трето място с 2.19 милиарда.

За най-новия филм на режисьора, "Аватар: Природата на водата", статистиката посочва още, че е генерирал 598 милиона долара в бокс офиса на САЩ и 1.4 милиарда долара в международен мащаб. Сред страните, в които филма най-много се е гледал, са Китай, Франция, Германия, Корея и Обединеното кралство.

"Аватар: Природата на водата" и преминаването от 1 милиард  долара приходи в бокс офиса

"Аватар: Природата на водата" го направи

Добри новини за Джеймс Камерън и компания

Тук е редно да отбележим също, че втората част не се прожектира в Русия, където първата част печели цели 116 милиона долара. В Япония новият филм пък е провал, като отбелязва само 28 милиона долара приходи, което е драстично по-малко от приходите на първата част - 176 милиона долара, припомнят от Variety.