Още преди месеци се заговори особено разпалено за "Аватар: Природата на водата". Не бяха малко скептиците, които предполагаха, че филмът няма да си заслужава толкова, колкото се очаква. Оказва се обаче точно обратното.

Джеймс Камерън, "Аватар: Природата на водата", оръжията, насилието и защо е изтрил 10 минути от филма

Защо Джеймс Камерън изтри 10 минути от "Аватар: Природата на водата"

Радикалното решение на режисьора

Последно Джеймс Камерън ни изненада, когато заяви, че за да се окаже продължението на "Аватар" успешно, е нужно то да донесе приходи от "само" около два милиарда долара.

Малко по-късно стана ясно, че тази задача може и да не е толкова непосилна. Само две седмици след премиерата си "Аватар: Природата на водата" е успял да достигне един милиард приходи от бокс офиса. Това бе още една изненада, предвид по-слабия от очакваното дебютен уикенд.

И като знаем, че за създаването на продължението на "Аватар" са похарчени над 350 милиона долара и още поне 100 милиона за маркетингови кампании и разпространение, ни се струва, че някак би било доста разочароващо да не успее да счупи рекорда на първия филм.

"Аватар: Природата на водата" и преминаването от 1 милиард  долара приходи в бокс офиса

"Аватар: Природата на водата" го направи

Добри новини за Джеймс Камерън и компания

За Джейм Камерън новините от САЩ са добри, а сега дори можем да го зарадваме и с още приятни новости и от България. През изминалия уикенд "Аватар: Природата на водата" се превърна в най-касовия филм на всички времена у нас. Само за един месец по кината филмът е спечелил повече от 5.4 милиона лева и така изпреварва 13-годишния рекорд на своя предшественик - "Аватар", чийто финални приходи възлизат на 5.3 милиона лева, съобщават от Форум Филм.