Почитателите на театралното изкуство едва ли не са запознати с творчеството на Яна Борисова и едва ли не са гледали поне едно от представленията по неин текст. През последните години авторката създава едни от най-чувствените и въздействащи пиеси, които оживяват на сцена с изпълненията на едни от най-обичаните български актьори.

Радина Думанян и Ненчо Костов в „Съзвездия“ - една мистериозна игра за двама на сцената на Народния театър

Радина Думанян и Ненчо Костов в „Съзвездия“ - една мистериозна игра за двама на сцената на Народния театър

Първа премиера за новия сезон на Народния театър

И именно в представление по нейн текст за първи път на сцена ще се съберат Александър Сано и Мартина Апостолова. Премиерната постановка ще ни разкрие една от онези силни и на пръв поглед необясними връзки между хората, които определяме като съдбовни.

Историята започва с неочаквана нощна среща между двама души с общо минало, които обаче са се разделили отдавна. Елис (Мартина Апостолова) живее в София, а Макс (Александър Сано) - в Берлин. При срещата си двамата неусетно потъват отново в познатата им емоционална територия, която ще се окаже може би най-незаменимата част от живота им.

Снимка 683727

Източник: Stage Hearts / фотография Миряна Сливенска

Освен от трогателни моменти, представлението не е лишено и от хумор, превръщайки се в разказ за това, че големите истории са по-силни от нас. Защото те просто се случват, колкото и да се опитваме да ги избегнем или да се отдалечим. Именно по това разбираме, че са големи - те просто се случват.

"Моята вечер, твоята нощ" разказва живота по едно и също време, в две различни сърца. В две точки от света - двама души, които изпитват вълнение под общото нощно небе.

Освен Яна Борисова, която е автор на текста, за реализирането на постановката работят още режисьорът Димитър Коцев - Шошо, сценографът Елис Вели и композиторът Милен Кукошаров.

"И верният отговор е..." - една пернишка история за любов от пръв поглед

"И верният отговор е..." - една пернишка история за любов от пръв поглед

Луиза Григорова-Макариев, Христо Пъдев и Боряна Братоева в новата театрална премиера

Премиерата на "Моята вечер, твоята нощ" е на 1 октомври от 19 ч. в Младежки театър "Николай Бинев".

Следващите дати за представлението са 9.10. в Доходно здание Русе; 15.10 и 17.12. във Фестивален и конгресен център Варна.

Междувременно спектакълът ще се играе и във Виена, както и няколко града в Германия. Повече информация има тук.