Последният уикенд на юли е факт и ние вече сме готови съвсем скоро да посрещнем един горещ и слънчев август. А какъв по-добър начин да изпратим настоящия месец с малко нова и хубава музика. 

Започваме с пионерите на електронната музика The Chemical Brothers, които обявиха още подробности за излизането на предстоящия си 10-и студиен албум.

Той събира най-новото от тях под заглавието For That Beautiful Feeling и ще бъде достъпен за феновете от 8 септември 2023 г. Наред с това групата пусна впечатляващо видео към парчето "Live Again", издържано в традиционния за тях неподражаем визуален стил.

Това лято The Chemical Brothers, удостоени с 14 номинации и шест спечелени награди Грами, се включва в редица големи фестивали като Rock en Seine, Wilderness Festival, Fest Festival и други, а за радост на всички меломани ще можем да се насладим на уникалното им шоу на живо и у нас на 31.08 в зала Арена София, като част от BREEZE SOFIA 2023.

5 нови песни от седмицата с Били Айлиш, Робин Шулц, Кори Тейлър, blur и The Streets

5 нови песни от седмицата

Още една изненада от света на "Барби"

Певицата на френски шансони и международна суперзвезда Zaz си партнира с един от най-търсените испански изпълнители в момента - Leo Rizzi, за песента "Serendipia". 

В тази сантиментална, но все пак лятна песен, характерният глас на Zaz е в идеална хармония с нежните и чувствителни вокали на Leo Rizzi. Двамата ще я изпълнят на фестивала Noches del Botánico в Мадрид в деня на премиерата ѝ - 28 юли, придружени от бандата на Zaz на живо.

Днес, 28 юли, Post Malone подарява на света своя пети студиен албум, озаглавен Austin - истинското име на канадската звезда. Номинираният за Грами изпълнител обяви премиерата му още през май, по-малко от година след като представи четвъртия си албум Twelve Carat Toothache.

В Austin, повлиян от алтернативния рок от 80-те и 90-те години, ключов инструмент и част от всяко едно парче е китарата. Не крием, че една от любимите ни песни в албума е "Mourning".

5 нови песни тази седмица от Хари Стайлс, Зейн, Бритни Спиърс Stormzy и Киану Рийвс

5 нови песни тази седмица

Едната е от Киану Рийвс

Вдъхновен от всички сфери на живота ѝ, третият албум на Ан-Мари - "UNHEALTHY", ни предлага да надникнем в нейния съвършено несъвършен свят. Написан през период, когато тя се чуваства готова да преразгледа и осмисли редица сурови минали връзки, като същевременно се учи да преживява нови положителни, новият албум ни отвежда на пътешествие от хаоса към удовлетворението. 

Това е Ан-Мари, стояща уверено, прегърнала една изцяло нова версия на себе си, която е по-смела, по-дръзка и щастлива от всякога. Ако все още не сте го направили, съветваме да чуете "YOU & I" с участието на Khalid.

Селекцията ни приключва, но пък лятото продължава с нов музикален подарък от Михаела Маринова. Днес е премиерата на "Само Ти" - щастливо и заредено с енергия парче, създадено от творческия тандем на певицата с Pavell. "Само ти" празнува любовта, приятелството и обичта към живота.

Сингълът, който е част от албума До безкрай излиза и с официално видео, в което Михаела е поканила за участие най-добрата си приятелка модела Анастасия Димитрова. След броени дни Михаела Маринова тръгва на турне с Любо Киров, предстоят й концерти на "Аполония", в кино "Кабана" и др.