Тази седмица сякаш всички изпълнители са се наговорили да пускат нови парчета, за да затруднят селекцията ни от пет нови песни от седмицата. Понеже правото на избор е в нашите ръце, ще подберем тези, които смятаме, че заслужават внимание и лично на нас ни направиха впечатление.

Започваме (естествено!) с новината на седмицата - Кралицата на попа Мадона пусна нова песен с участието на колумбийския изпълнител Малума. Завръщането ѝ обаче не беше особено паметно (поне според нас), защото го направи не просто с пачанга, а с кофти пачанга. Кой каквото иска да приказва, но песента "Medellin" определено не е сред най-доброто от творчеството ѝ.

Мадона, Малума, "Medellin" и всичко, което трябва да знаем за проекта

Мадона и Малума в неочаквано интимна комбинация

Кралицата на попа се завърна

Да си признаем, очаквахме повече не само от нея, че дори и от Малума, на когото обикновено са присъщи мелодичните и танцувални регетон парчета, каквото е последното му "La Respuesta" с Беки Джи, но... уви! 

Продължаваме към още едно музикално величие,  Долорес О`Риордан, която за съжаление вече не е сред нас.

Трийсет години след създаването си в Лимърик, The Cranberries са на път да издадат своя осми и последен студиен албум "In The End". Създаването му започва още през май 2017 г., когато групата е на турне. До зимата на същата година Долорес и Ноел Хогън написват и правят демо версии на 11 песни. Албумът е сбогуване на бандата с феновете, както и отдаване на почит към паметта на Долорес О`Риордан. Да чуем и първото парче от него - "In The End".

Сега наостряме уши към една наша много любима банда. Hollywood Vampires - супергрупата на Алис Купър, Джо Пери и Джони Деп, пусна новия си сингъл "Who"s Laughing Now", част от предстоящия им албум Rise. Него очакваме на 21 юни.

За разлика от дебюта им през 2015 г., съставен почти изцяло от кавъри, новият албум на Hollywood Vampires ще бъде предимно с авторски песни.

Крис Браун също пусна ново парче."Wobble Up" е с участието на Ники Минаж и Джи Изи

Преди седмици Браун зарадва феновете си и с появата на песента "Back to Love". Очаква се и двете да намерят място в новия девети студиен албум на изпълнителя.

Българската музикална сцена също има какво да предложи тази седмица. То не беше Dim4ou, който ни обяснява колко е "Pros'", не беше Мила Роберт с "WTF",  изливаща възмущението си за ремонтите на столичния булевард "Граф Игнатиев", или пък Криско, който (според нас) наистина счупи "тъпомера" с новата си песен "Незаменим".

Но над всичко това определено изпъква "Lo6 Navik" на Прея. Парчето е част от голямата изненада, която певицата готви за публиката - дългоочаквания дебютен албум.