Докато в момента всички погледи на спортните фенове са приковани към Европейското първенство по футбол, междувременно светът се готви и за Олимпийските игри, които започват малко след това. За първото си участие в тях се е подготвял и 18-годишният Джей Джей Райс - млада надежда във фойлбординга.

Чейс Бъдингър, който от баскетболист в NBA стигна до Олимпийски игри 2024 по плажен волейбол

Как се стига от NBA до плажен волейбол на Олимпийските игри 2024

Голяма промяна за 33-годишният бивш играч на Хюстън Рокетс

За нещастие само дни преди началото на Олимпиадата той е починал при инцидент докато се е гмуркал. Тялото на младежа е било открито от други водолази край остров Фоа, в архипелага на Тонга, където на 15-годишна възраст самият той е рискувал живота си, за да спаси хора в опасност, след преобръщането на ферибота им. Опитите за реанимацията на момчето са били неуспешни. Неговият баща - Дарън, е потвърдил смъртта му пред местното издание Matangi Tonga, пише Guardian.

Джей Джей Райс е трябвало да замине за тазгодишните Олимпийските игри като представител на Тонга. Въпреки че е роден в САЩ, а родителите му са британци, той е израснал в Хаапай, Тонга, където майка му и баща му управляват туристическа хижа, и затова винаги се е смятал за тонгоанец.

Младежът се е състезавал в спорта фойлбординг, който е включен за първи път на Олимпийските игри. За да се класира за Париж, успява да завърши осми на Sail Sydney през декември. Пред ABC Pacific е споделял, че след Олимпиадата се надява с помощ да може да създаде училище по ветроходство.

Олимпийски игри 2024 - защо Оксана Чусовитина ще пропусне Олимпиада за първи път от 30 години

Защо Оксана Чусовитина ще пропусне Олимпиада за първи път от 30 години

Това ли ще е краят на една необикновена кариера

В своя публикация във Facebook сестра му Лили пише, че е била "благословена с най-невероятния брат" и споделя, че той е бил невероятен състезател с потенциал за медал от Олимпийските игри.