Чейс Бъдингър е от хората, които не се отказват от мечтите си. В колежа той е раздвоен между голямата си страст волейбола и баскетбола.

Олимпийски игри 2024 - защо Оксана Чусовитина ще пропусне Олимпиада за първи път от 30 години

Защо Оксана Чусовитина ще пропусне Олимпиада за първи път от 30 години

Това ли ще е краят на една необикновена кариера

По стечение на обстоятелствата той избира баскетбола и не можем да кажем, че е сгрешил. През 2009 г. бива избран във втория кръг на драфта в NBA от отбора на Хюстън Рокетс.

До 2016 г. Бъдингър е част от NBA и играе за отборите на Минесота Тимнбърулвс, Индиана Пейсърс и Финикс Сънс. Записва общо 407 мача, в 50 от които стартира като титуляр. След това записва един сезон в Европа, а след него слага край на кариерата си главно заради липсата на интерес от страна на отбори от NBA към него.

Чейс Бъдингър обаче не скучае, а веднага се захваща с волейбола през 2018 г. Една от най-трудните промени, с които е трябвало да свикне след промяната на спортовете, е интензитетът на мачовете. Докато в NBA играеш по един мач на ден, в плажния волейбол Бъдингър казва, че те могат да достигат до три мача на ден.

Ще видим ли най-сексапилната лекоатлетка Алиса Шмид на Летните Олимпийски игри 2024

Ще видим ли най-сексапилната лекоатлетка на Летните Олимпийски игри 2024

Успя ли Алиса Шмид да се класира

Фактът, че не се отказва от голямата си страст му се отплаща. Шест години по-късно Чейс Бъдингър ще играе на Летните Олимпийски игри в Париж. Той и Майлс Евънс се класираха за Олимпиадата и ще представят САЩ в плажния волейбол, пише ESPN.