Летните Олимпийски игри в Париж наближават и след два месеца всички фенове на спорта ще пируват, защото най-добрите атлети ще покажат на какво са способни.

Олимпийски игри 2024 - защо триатлонът може да стане дуатлон

Олимпийски игри 2024 - защо триатлонът може да стане дуатлон

Как дисцпилината плуване може да отпадне от програмата

Това е повод за радост, разбира се, но не и за Оксана Чусовитина. Легендарната гимнастичка от Узбекистан, която този юни ще навърши 49 години, ще пропусне Олимпийските игри.

А това ще се случи за първи път от повече от 30 години. Чусовитина се състезава на Летните Олимпийските игри от 1992 г., когато за първи път записва участие на тях.

Снимка 666843

Източник: GettyImages

Очакванията бяха това лято тя да запише своето девето поредно участие на Олимпиада, с което да се изравни с рекордьорката в това отношение Нино Салуквадзе. Оксана Чусовитина обаче няма да участва заради контузия, която я спря от участие в Asian Gymnastic Championships. 

Именно този турнир Чусовитина трябваше да спечели, за да си осигури място на Летните Олимпйски игри в Париж. Но докато е тренирала за него се е контузила. Макар да има цели осем поредни участия на летни Олимпиади, Оксана Чусовитина има едва два спечелени медала, пише CNN.

Ще видим ли най-сексапилната лекоатлетка Алиса Шмид на Летните Олимпийски игри 2024

Ще видим ли най-сексапилната лекоатлетка на Летните Олимпийски игри 2024

Успя ли Алиса Шмид да се класира

Тя спечели злато в отборната надпревара през 1992 г. и сребърен медал от игрите в Пекин през 2008 г. Тепърва предстои да разберем дали тази контузия ще сложи край на кариерата на 48-годишната Оксана Чусовитина.