Групите често са комбинация от силни творчески личности и различни проблеми като пристрастяване към наркотици и алкохол. Не е изненадващо, че това може да доведе до сблъсъци. Въпреки че да си в група включва създаване и свирене на музика заедно, става дума и за взаимоотношения, а понякога тези отношения не се получават.

Както Джо Пери от Aerosmith веднъж казва на Стивън Тайлър: "Само защото сме в група заедно, не означава, че трябва да сме приятели." Може би е прав. Да видим 10 такива примера, подбрани от Stars Insider, за членове на велики банди, чийто членове откровено се мразят. 

Oasis

Скандалното съперничество между братята Лиъм и Ноел Галахър достига нови върхове на враждебност, тъй като постоянните им спорове продължават както на сцената, така и извън нея, което в крайна сметка води до разпускането на Oasis. И макар че двамата продължават да създават музика отделно, нищо не може да им се получи така добре, както когато творяха заедно, макар и в неразбирателство. 

Sex Pistols 

През 1996 г. известната английска пънк рок група се прегрупира - почти 20 години след напускането на Джони Ротен. Дългогодишната вражда между членовете на бандата обаче продължава. "Ние все още се мразим един друг и то отмъстително, но намерихме обща кауза и това са вашите пари", казва той на пресконференция.

Вокалистът на The Pistols дори не се поколебава да критикува починалия член на групата Сид Вишъс. "Сид не беше нищо повече от празна закачалка, която да запълни празно място на сцената", казва той.

One Direction 

През май 2022 г. Лиъм Пейн е гост в подкаста на Логан Пол и открито споделя чувствата си към бившия си колега от бандата Зейн Малик. Още през 2015 г. Малик взима решение да напусне One Direction, за да преследва индивидуална кариера. През 2022 г. дългогодишната връзка на Малик с Джиджи Хадид приключва след инцидент, при който се твърди, че е блъснал майка ѝ.

Пейн казва на Логан, че има "много причини, поради които не харесвам Зейн", добавяйки: "Не съм съгласен с нито едно от действията му. Не мога да похваля някои от нещата, които е направил." Въпреки това Пейн също изразява подкрепата си за проблемния певец, като казва: "Винаги, винаги ще бъда на негова страна". Той обяснява, че Малик е имал трудно детство със съмнително възпитание и изглежда, че се бори с това. "Единствената ви надежда е, че в някакъв момент от живота си човекът от другата страна на телефона ще иска да получи помощта ви", завършва той.

Освен това Пейн разкрива, че колега от групата, който остава неназован, веднъж е провокирал физическа свада зад кулисите и насила го е притиснал към стената. Пейн твърди, че това не е единственият инцидент, при който момчетата едва не прибягват до насилие.

Aerosmith

Джо Пери и Стивън Тайлър, известни още като "Токсичните близнаци", притежават изключителна музикална синергия. Въпреки това, поради контрастиращите им личности, връзката им варира между привързаност и враждебност през годините.

Pink Floyd

Нарастващото напрежение между членовете на групата Дейвид Гилмор и Роджър Уотърс води до разпадането на една невероятна банда, заедно с последващи правни спорове.

Van Halen

Еди Ван Хален и Дейвид Лий Рот имаха постоянно напрежение, което продължава много години. Китаристът обвинява певецът в незрялост, дори много след звездните им години. "Възприемането на Рот за себе си е различно от това кой е той в действителност. Ние вече не сме на 20 години. Ние сме на 60 години. Дръж се сякаш си на 60", казва покойният китарист.

Kiss

Ейс Фрели и Питър Крис напускат групата през 80-те, като се позовават на несъгласия с Джийн Симънс и Пол Стенли. Има забележителна размяна на неприятни думи и Стенли стигна дотам, че ги обвинява в расизъм.

Metallica

Снимка 629360

Източник: Instagram / metallicafamily

Двама бивши членове на Metallica са отчуждени и донякъде изключени от останалите членове на групата. Китаристът Дейв Мъстейн е уволнен от групата, но това пък го кара да създаде Megadeth, така че се оказва добро нещо в дългосрочен план.

Вторият член е Джейсън Нюстед, който се изправя пред предизвикателната задача да заеме мястото на покойния басист Клиф Бъртън. След трагичната смърт на басиста Клиф Бъртън, Нюстед трябва да отговори на големи очаквания на членовете, които в крайна сметка така и не го приемат. 

Rage Against the Machine

През 2000 г. вокалистът Зак де ла Роча напуска групата, изразявайки своето недоволство. "Процесът на вземане на решения на групата е напълно провален", твърди той. "Вече не отговаря на стремежите и на четиримата ни колективно като група и от моя гледна точка подкопава нашия артистичен и политически идеал."

RATM се събират отново и започват глобално турне през 2022 г. За съжаление пътуването им извън САЩ е осуетено поради нараняване на крака на Зак де ла Роча, получено по време на изпълнение в Чикаго.

New Order

По думите на басиста Питър Хук, "Всеки, който ни гледа, ще си помисли: "О, Боже, погледни ги, те имат всичко. Имат успех, почитани са, какъв прекрасен свят" и въпреки това наистина се мразехме взаимно. И то силно."

Хук, който напуска групата, стига дотам, че завежда дело срещу New Order поради финансово несъгласие.